Emma Korjonen blir ny International Business Developer i Lidköping, Skaraborg och Rockford-samarbetet

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 19 december, 2019

Emma Korjonen är 24 år uppvuxen i Varberg och bor numera i Skövde och läser sista året på butikschefsprogrammet på högskolan i Skövde. Tidigare i år var Emma utbytesstudent på Rockfords Universitet i Rockford.

emma_191219

Vad var det som lockade dig att söka tjänsten som International Business Developer?

Det var med glädje och spänning jag sökte tjänsten som internationell affärsutvecklare för Lidköping och Skaraborg. Eftersom jag tidigare studerat i Rockford har jag en nära relation till staden samt USA i sin helhet. Jag såg också möjligheten att kombinera arbete i USA och Sverige som en perfekt kombination. Jag har fortfarande nära relationer i Rockford och var där på återbesök i höstas. Jag kommer under 2020 att skaffa mig ett boende i Lidköping.

48 personer sökte till tjänsten som innebär att man agerar som länken emellan regionerna och spenderar ungefär halva året på plats i Rockford och andra halvan på plats i Skaraborg och besöker företag och organisationer.

Samarbetet startade 2006 och flertalet näringslivs och utbildningssamarbeten har skapats. Sedan 2014 är Skaraborgs kommunalförbund medfinansiär och området i USA har också utökats.

Emma som tar examen i juni nästa år kommer påbörja sin anställning på halvtid första februari 2020 och börja arbeta heltid i juni och strax därpå infinna sig på plats i Rockford.

Linnea Bengtsson som har arbetat med Lidköping och Rockford samarbetet sedan 2008 kommer lämna över till Emma under 2020.

För mer information: Linnea Bengtsson, e-post: linnea.bengtsson@lidkoping.se, tfn. 073 141 89 62.

 

 

 

 

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan