Resultat medborgardialog om nytt badhus

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 22 januari, 2020

I höstas genomfördes en medborgardialog om det nya badhuset. Kommunen ville helt enkelt lyssna in medborgarnas önskemål och åsikter under tiden för förstudien av det nya badhuset.

Badhus 2

Personal från bland annat Badhuset, Kultur och fritid och Serviceförvaltningen fanns tillgängliga i Gallerix gamla lokaler i Kopparporten under två veckor för att ta emot åsikter och samtala om det nya badhuset. Det blev många intressanta samtal om stort och smått med både yngre och äldre.

Efter medborgardialogen i Framtidsverkstaden är det tydligt att ett eventuellt nytt badhus engagerar Lidköpingsbor i alla åldrar. Vi har haft många besökare, allt från små barn och skolklasser till pensionärer. De allra flesta vi träffat är positiva till planerna med nytt badhus. Många vi pratat med har Vara badhus som gott exempel och menar att i Vara har man lyckats med ett badhus som innehåller något för alla åldrar säger Maria Hedén Sturesson, fritidschef i Lidköpings kommun.

Högst upp på önskelistan om vad som ska finnas i badhuset hamnade inte helt oväntat rutschkanor av olika slag. Mer utrymme för träning/motionssim och bubbelpool var också ett återkommande önskemål. Man önskade också könsneutrala omklädningsrum, mer avskildhet i duscharna, hinderbana och större varmvattenbassäng. Även ställen att umgås på, café med mycket växter och restaurang var frekventa önskemål.

När det gäller verksamheten i badhuset så önskade många fortsättningskurser på babysim, fler platser i simskolan, crawlkurs för vuxna, märkestagning och vattengympa.

Nu går arbetet vidare med förstudien som kommer presenteras politiskt i mitten av februari.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan