Bussmiljönär sålde bilen

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 23 januari, 2020

Det var enkelt att byta ut bilresorna mot buss. Därför sålde bussmiljönären Simon bilen halvvägs genom projektet. Mindre stress är en av fördelarna som deltagaren upplever med att resa kollektivt.

simon_buss

Det fanns höga förväntningar på projektet Bussmiljönärerna när det drog i gång i oktober. Redan före projektets avslut kan det konstateras att vissa har infriats. Deltagaren Simon Holst från Källby stack ut hakan på uppstartsmötet och berättade om sin förhoppning om att kunna bli så pass nöjd med att åka kollektivtrafik att han skulle kunna sälja familjens ena bil. En bil som framförallt nyttjades till arbetspendling.

Halvvägs in i projektet sålde Simon bilen.

─ Det avgörande till att bilen såldes var att det var så enkelt att ersätta mina bilresor till och från jobbet med buss. Känslan så här efter försäljningen är att det känns mindre stressigt. Jag slipper leta parkering varje morgon och jag slipper dessutom allt underhåll som medföljer bilägande, säger den nöjda bussmiljönären Simon.

Ett samarbetsprojekt för miljöns skull

I projektet Bussmiljönärerna ges kommuninvånare från Götene och Lidköpings kommuner möjlighet att ändra sina resvanor och istället åka kollektivt. Under tre månader har 19 personer erbjudits kostnadsfria busskort i syfte att byta ut sina bilresor till och från arbetet mot bussresor. Insatsen från deltagarens sida är att byta ut minst 60 procent av sina arbetsresor med bil mot buss. Projektet riktar sig i huvudsak till de som har möjlighet att resa med busslinje 106 mellan Götene och Lidköping, via Filsbäck och Källby, till arbetet.

Projektet är ett samarbete mellan Götene kommun, Lidköpings kommun och Västtrafik. Det startade den 22 oktober och pågår till slutet av februari 2020.

Läs mer om projektet på följande sida. 

Vid frågor kontakta
Denis Tomazic, trafikplanerare Lidköpings kommun
Telefon: 0510-77 02 04
E-post: denis.tomazic@lidkoping.se

Johannes Hukkanen, kollektivtrafikstrateg Götene kommun
Telefon: 0511-38 68 04
E-post: johannes.hukkanen@gotene.se

 

 

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan