Ny utbildning med idrott i fokus

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 30 januari, 2020

Nu kan du som vill satsa både på en idrotts- och yrkeskarriär studera på Campus Västra Skaraborg.

PIKANYHET

– I framtiden kommer det att ställas högre krav på utbildning inom idrottsrörelsen, säger Andreas Fäger, idrottskonsulent ansvarig för Elitidrott Skaraborg.

Till hösten startar utbildningen Professionell idrottskarriär och arbetsliv då du får möjlighet att träna, tävla och coacha vid sidan om studierna. Tack vare att du tillämpar kunskaperna på dig själv får du också alla förutsättningar för en hälsosam och hållbar karriär.

– Helt rätt utbildning för dig som vill fortsätta satsa helhjärtat på idrotten under tiden du studerar. Den passar även dig som har ett ledaruppdrag och vill utvecklas, säger Veronika Palmborg, utbildningsledare.

Grundläggande kunskaper

Du får dessutom grundläggande kunskaper inom ekonomi, juridik och strategisk kommunikation. Något du kommer att ha stor nytta av både i det professionella idrottsutövandet och i arbetslivet.

– Efter examen kan du till exempel söka jobb som tränare, ledare eller flera andra yrken med fokus på människor, fortsätter Veronika Palmborg.

Stora möjligheter

Jonas Johansson, klubbdirektör för Villa Lidköping BK, menar att Lidköping vill vara en idrottsstad i framkant. Han ser stora möjligheter med utbildningen Professionell idrottskarriär och arbetsliv.

–  Vi har efterfrågat en utbildning som bygger och stärker idrottsrörelsen. Nu har vi fått det. Man får en adekvat utbildning samtidigt som det finns utrymme för att vara aktiv i jobb och idrott. En fantastisk möjlighet även för dem som efter examen till exempel vill jobba som tränare eller på förbund, säger han.

Utbildningen startar hösten 2020 och omfattar 180 hp. Tre år studier läggs över en fyraårsperiod. På så sätt skapas bästa möjliga villkor för dig att kunna satsa både på ett framtida yrkesliv och en professionell idrottskarriär.

På bilden ser du Andreas Fäger, idrottskonsulent, Anna Bolander, enhetschef på Campus Västra Skaraborg, Veronika Palmborg, utbildningsledare på Campus Västra Skaraborg och Jonas Johansson, klubbdirektör för Villa Lidköping BK.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan