Sara Parkman med band gästar Lidköping

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 10 mars, 2020

Torsdagen den 25 juni gästas Dina-scenen i Lidköping av Sara Parkman med band.

Sara Parkman

Sara Parkman är en förnyare och utforskare av folkmusiken. På hennes senaste album ”Vesper” (vesper är latin för aftonbön) tar Sara Parkman sig an sin religiösa bakgrund, så brokigt och mäktigt att begreppet folkmusik inte räcker till.
Sara har snarast en förmåga att skapa egna världar där hon utforskar sig själv och samtiden, ur ett intellektuellt och kreativt perspektiv. ”Samtidigt mitt i existens Ella görs plats för lyssnarna, skriver Borås Tidnings recensent Karin Grönroos. Vesper som delvis är inspelad i Nordingrå kyrka har fått översvallande recensioner överallt och blev i DN vald till ”Årets bästa folkmusikalbum”.
Sara och hennes sextett skapar mäktiga ljudväggar av fioler, syntar, körer och trummor, en egensinnig väv där folkmusiken tar plats utan att tappa sin karaktär. En musik som sitter kvar långt efter att sista tonen tystnat.

Sara Parkman sång och fiol, Hampus Norén kör och gitarr, Ellen Pettersson flygelhorn och effekter, Juan Romero percussion, Isabell Gustavsson synth och klaviatur samt Fanny Rapp trummor och kör.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan