Matkassen erbjuds nu även till 70-åringar

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 20 mars, 2020

Åldersgränsen för rätt till att beställa Matkassen som en servicetjänst sänks tillfälligt från 80 till 70 år. Beslutet gäller från och med 23 mars till och med 30 april 2020.

Matkasse_kollage

Matkassen är en måltid som innehåller förberedda ingredienser så att själva matlagningen tar maximalt 20 minuter och är mycket enkel att klara av. Maten förbereds av kockarna på Vänerköket och levereras hem till beställaren. Tjänsten kostar 61 kronor per portion.

Beställningar tas emot från och med måndag 23 mars men leveransen av matkassen kan förväntas vara igång först vecka 14. Under vecka 13 har man möjlighet att beställa färdiga enportionsrätter i stället för matkassen.

Mer information ges på telefonnummer 0510-77 15 48, måndag-fredag kl. 8-12.

Med anledning av att Folkhälsomyndigheten rekommenderar personer över 70 år att begränsa sina sociala kontakter och undvika folksamlingar under en tid framöver, så vill vi tillfälligt sänka åldersgränsen för rätt till att beställa Matkassen som en servicetjänst, berättar Lena Blomgren, vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan