Energiråd i coronatider

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 8 april, 2020

Coronaviruset förändrar villkoren för både privatpersoner och företag. Lidköpings energirådgivare Christer Broberg, har följande råd:

Energiråd för hushåll

I dessa tider av karantän och arbete hemifrån kanske många tar sig en funderare på hur man använder el- och uppvärmningsenergi hemma och då finns kommunens energirådgivare tillgänglig på telefon och e-post för kostnadsfri konsultation. Välkommen att diskutera allt från vedpannor via elanvändning till solceller. Hembesök är också kostnadsfria men tills Folkhälsomyndighetens rekommendationer ändras är alla hembesök inställda.

Energiråd för företag

Kanske har din verksamhet tvingats dra ner på takten och då gäller det att försöka minska kostnader så gott det går. Tänk på att lokaler där verksamheten minskat kanske inte behöver stå fullt belysta och fullt uppvärmda. Tryckluft är en kostsam energibärare och försök att hålla drifttiderna så korta som möjligt, särskilt om du har ett läckande system. Apropå tryckluftsläckage så passa på att göra underhållsarbeten om det finns tillgänglig egen personal. I affärslokaler finns ibland många elslukande halogenlampor som i dagsläget kanske inte behöver lysa hela tiden. Kommunens energirådgivare finns tillgänglig på telefon och e-post för kostnadsfri konsultation. Platsbesök är också kostnadsfria men tills Folkhälsomyndighetens rekommendationer ändras är alla besök inställda.

Christer Broberg, energirådgivare nås på e-post Christer.Broberg@lidkoping.se eller tfn 0510-770213.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan