Ny kommundirektör till Lidköpings kommun

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 29 april, 2020

Rekryteringen av ny kommundirektör till Lidköpings kommun är nu avslutad. Vi hälsar Ulrika Strandroth Frid välkommen till oss.

Ulrika kommer närmast från en tjänst som stadsdirektör i Trollhättans stad, en tjänst hon haft sedan augusti 2017. Innan dess har hon b.la. arbetat som kommundirektör i Skara mellan 2012-2017. Ulrika har en bakgrund som civilekonom men har sedan slutet av 1990-talet arbetat med olika kommunala uppdrag.

Så här säger Ulrika själv om sitt nya jobb:

Jag ser fram emot att börja arbeta i Lidköping. Lidköpings kommun har redan idag ett starkt varumärke. Att få möjlighet att bidra till en fortsatt positiv hållbar utveckling för framtiden, både för invånare, besökare och näringsliv, ska bli fantastiskt roligt.

Det värdegrundsarbete som är igång i organisationen är en viktig plattform för att för chefer och medarbetare ska trivas, kunna utvecklas och leverera en god välfärd. Det arbetet kommer jag att ta vid och driva vidare när jag tillträder som kommundirektör, fortsätter Ulrika.

Kommunstyrelsens ordförande Jonas Sundström är nöjd med rekryteringen av Ulrika,

Jag är mycket glad över att vi har rekryterat en ny kommundirektör. Ulrika stämmer väl överens med den kravprofil vi hade för tjänsten. Hon har en bred erfarenhet av kommunal verksamhet och hon drivs av stort utvecklingsfokus. Ulrika har framgångsrikt arbetat med utveckling av Trollhättans stad och Skara kommun under de senaste åren och det ska vi dra nytta av i Lidköping.

Oppositionsrådet Rasmus Möller fyller i

Jag ser rekryteringen av Ulrika som ett viktigt beslut för Lidköping nu och för framtiden. Jag är glad och nöjd med rekryteringen och det känns bra att få en erfaren kvinna som högsta tjänsteman i kommunen.

Ulrika kommer tillträda sin nya tjänst senast den 1 november 2020.

Foto: Lånad från www.trollhattan.se

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan