Minska smittspridningen, vårstäda med omtanke

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 30 april, 2020

Under våren 2020 har vi tillsammans upplevt hur saker och ting snabbt kan ställas på ända i vårt samhälle. Att ett virus kan få så stora konsekvenser och förändra vårt beteende i grunden, kanske för alltid, var för bara ett halvår sedan en betydligt mer avlägsen tanke än idag. Inom alla områden behöver vi tänka över våra rutiner, både privat och i våra yrkesroller. Det senare kommer kanske mer naturligt eftersom vi ofta har ansvarsroller och ger eller får tydliga direktiv om vad som ska gälla på just vår arbetsplats. Svårare kan det vara när vi är lediga och då vår frihet och våra sociala kontakter begränsas. Det är då vi behöver ta ett större ansvar som individer och samhällsmedborgare.

Vi ser oss kanske omkring i vardagen och tänker att när jag nu är begränsad till hemmets lugna vrå så kan jag åtminstone städa och göra fint. Det är en god tanke men kräver även den lite ansvar och planering. När man vårstädar blir det oftast en massa skräp och avfall som skall lämnas till Kartåsens återvinningscentral. Denna kedja ser vi på Renhållningen nu dagligen resultatet av, och det är ovanligt högt tryck då många vill göra sig av med skräp, trädgårdsavfall och annat otjänligt material.

Vi på Renhållningen är naturligtvis glada för att vi i Lidköping är så bra på att sortera och återvinna, men är samtidigt lite oroliga för hur många tycks glömma det där med Covid-19 och avståndet till närmsta person då en bra plats dyker upp precis vid den container vi ämnar begagna för vårt avfall.

Vi står nu inför ytterligare en potentiellt stor vårstädningshelg och Renhållningen med personal på Kartåsens återvinningscentral uppmanar allmänheten till lugn och till omtanke för er egen och allas säkerhet. Välj gärna lite udda tider för att lämna ert avfall, på så sätt minskar vi köbildningen och kan undvika stora ansamlingar av ivriga vårstädare. Sprider vi ut oss så minskar helt enkelt risken för smitta. Vi vill ju inte tvingas stänga eller begränsa insläppet på anläggningen i onödan.

Tack för hjälpen och HÅLL AVSTÅND!

Kram Renhållningen

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan