Krisberedskapsveckan 11-17 maj

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 11 maj, 2020

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Årets kampanj som genomförs 11-17 maj, anpassas till den pågående pandemin.

Kända artister gör exklusiva hyllningar

I hanteringen av pandemin tar väldigt många människor ett stort eget ansvar. De behöver bli sedda, stärkta och bekräftade. Varje dag klockan 15.00 under Krisberedskapsveckan kommer olika artister att hylla ett initiativ live på instagram.com/dinsakerhet

Alla som vill kan också skicka in en personlig hyllning till någon som bidrar till krishanteringen till sverigehyllar@msb.se.

Förbered dig!

En kris kan göra att samhället inte fungerar som vi är vana vid. Det finns mycket som kan hända. Till exempel transportstörningar, översvämningar, skogsbränder, it-attacker, terrorangrepp och militära konflikter. Vårt samhälle är sårbart och redan efter en kort tid kan en kris göra att vardagen bli besvärlig.
MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) samarbetar med armbryterskan Heidi Andersson som visar enkla tips för hushållet inom områdena mat, vatten, värme, kommunikation och brandsäkerhet.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan