F/ACT Movement – Nytt miljöprojekt i Lidköping

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 18 maj, 2020

I höst startar miljöprojektet F/ACT Movement som syftar till att främja hållbar konsumtion av mode, textil samt inspirera och främja affärsutveckling som stödjer hållbara livsstilar i linje med cirkulär ekonomi.

I projektet antas tio modeintresserade personer från 16 år, så kallade f/activister till Lidköping.  September till december 2020 kommer f/activisterna att träffa varandra på månadsträffar för att delta i workshops, byta erfarenheter och ta del av föreläsningar från experter inom cirkulärt och hållbart mode. De kommer att rensa sina garderober och identifiera vilka de är stilmässigt. Dessutom får de testa second hand, olika typer av remake, låna och byta kläder med varandra, samt lära sig om lagning och vård av sina plagg. 

F/activisterna kommer vara positiva ambassadörer för hållbar konsumtion med hög modegrad. De ska också vara förebilder för andra i Lidköping. Genom f/activisternas och F/ACT Movements sociala kanaler ska budskapet om hållbara konsumtionsval med hög modegrad spridas, en folkrörelse för hållbar modekonsumtion som livsstilskoncept säger Maria Synnerdal, projektledare i Lidköpings kommun.

Helt i linje med kommunens vision

Projektet går helt i linje med Lidköpings kommuns vision om hållbara Lidköping. Hållbar utveckling handlar om att uppfylla människors behov i dag utan att begränsa kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov. 

18-31 maj kan du som har ett stort modeintresse och är villig att göra en beteendeförändring ansöka om att bli en av f/activisterna. Resan gör f/activisterna tillsammans i en grupp där de får diskutera och reflektera över äventyret kopplat till sin del i arbetet med hållbar utveckling och ett hållbart Lidköping genom hållbart mode. Detta kommer bli en rolig, utmanande och utvecklande resa, både för dig som deltar och dina följare avslutar Maria Synnerdahl.

F/ACT Movement drivs av Göteborgsregionen (GR) och Science Park Borås, med stöd från Naturvårdsverket och Västra Götalandsregionen. Det är ett nationellt projekt som engagerat kommuner över hela Sverige.

Läs mer på www.factmovement.se

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan