Bra betyg för kommunens arbete med cykelfrågor

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 10 juni, 2020

Lidköpings kommun hamnar på andra plats i gruppen ”Små kommuner” i Kommunvelometern, som är en nationell granskning av kommuner arbete med cykelfrågor.

Våra framgångsfaktorer har varit våra infrastruktursatsningar och stort fokus på information och marknadsföring för cykling och cykelfrämjande arbetssätt. Således har vi gjort stora framsteg i vårt cykelfrämjande arbete sedan kommunen senast deltog i Kommunvelometern 2015. Då kom kommunen på 30:e plats av 37 deltagande kommuner och i år tar kommunen 19:e plats av alla deltagande 40 kommuner, stora som små.

– Det är glädjande att se att det arbete vi gör får effekt. Kommunen klättrar uppåt i dom här frågorna men vi är inte nöjda. Vi har mycket arbete kvar! Men det är ett kvitto att vi är på rätt väg, säger Gustav Edvinsson, ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden.

Läs hela resultatet här på Cykelfrämjandets hemsida.

Fakta om Kommunvelometern

Kommunvelometern är Cykelfrämjandets stora nationella granskning av kommuners arbete med cykelfrågor. Kommunvelometern mäter och jämför kommunernas insatser för cykling under föregående år. Syftet är att kunna jämföra nuläget i en kommun gentemot andra kommuner, se förändringar över tid samt belysa områden där det finns förbättringspotential.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan