Kartåsens Återvinningscentral börjar slussa besökare

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 10 juni, 2020

Under en tid har situationen under fredagar, lördagar och måndagar varit mycket påfrestande för både besökare och personal på Kartåsens Återvinningscentral i Lidköping. Mycket folk leder till spring på rampen och stressiga situationer har uppstått. I kombination med det rådande läget med Covid-19 så fattar nu Lidköpings kommun och Renhållningen beslutet att börja slussa in bilar till verksamhetsområdet.

Insläppspunkten kommer bli vid infarten till Återvinningscentralen och syftar till att skapa en lugn stämning med säkra avstånd inom verksamhetsområdet. På så vis kan vi även effektivisera och korta tiden för varje besök. För att ytterligare minska trycket är det viktigt att de som kan välja alternativa besökstider gör det. Alla har inte den möjligheten. Dessutom är det så att Kartåsens Återvinningscentral är till för Lidköpings kommuns invånare och därför ombeds besökare från andra kommuner att nyttja sina egna återvinningscentraler.

– Vi tror att beslutet kommer respekteras och att alla förstår att vi måste ta invånarnas och vår egen personals säkerhet på allvar. Vi kommer börja redan på fredag 12 juni och slussningen kommer pågå tills vidare, säger Jan Westin, chef på renhållningen i Lidköpings kommun.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan