Årets Pride i Lidköping blir även digital

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 25 juni, 2020

Årets Pridevecka i Lidköping genomförs under annorlunda förutsättningar på grund av den pågående Coronapandemin. Digitala kanaler och kommunikationssätt har – på grund av kraven på social distansering – använts flitigt inom många sammanhang denna vår. Därav flyttas även en del av Pride ”ut i det digitala” i år.

Föreningen Lidköping Pride kommer dock att arrangera någon typ av aktiviteter under veckan, men det är i planeringsfasen nu och kommer att kommuniceras ut senare.

– Vi anpassar oss till de nya förutsättningarna och gör det bästa av situationen. Vi flyttar stora delar av engagemanget och drivet som finns, in i sociala medier denna gång, säger Maria Synnerdahl, arbetsledare och ungdomslots i Lidköpings kommun.

Prideveckan pågår mellan den 7-12 september och kommer bland annat att bestå av några nedslag i from av filmklipp i den kommunala organisationen för att se hur man jobbar med hbtq-frågor och inkludering. Dessa mini-reportage delas på kommunens Facebook- och Instagram-konto.

– Samverkan mellan kommun, näringsliv och allmänheten är avgörande för veckan, dess innehåll och genomförande. Därför vill vi gärna att alla som vill bidrar med en kortfilm där du berättar varför Pride är viktigt, avslutar Maria Synnerdahl.

Gör en insats: Berätta varför Pride är viktigt för dig!

Den som vill är välkommen att skicka in sin egenfilmade Pridehälsning och svara på frågan: ”Varför är Pride viktigt för dig?”. De filmklippen kommer vi att sprida i våra sociala mediekanaler under den aktuella veckan.

Gör så här: Spela in dig själv, eller ta hjälp av en kompis. Berätta varför du tycker att Pride är viktigt, under max 60 sekunder. Skicka in din film till maria.synnerdahl@lidkoping.se senast den 20 augusti.

OBS! För att vi, enligt dataskyddsförordningen (GDPR), ska få använda din film i våra kanaler så behöver du skriva med följande formulering: Jag godkänner härmed att min film används i Lidköpings kommuns kanaler. Skulle jag ångra mig och vill att mitt material raderas från kommunens flöde så kontaktar jag kommunens kommunikationsenhet via e-post till kommun@lidkoping.se eller genom att ringa 0510-77 00 00.

Du kan läsa mer om GDPR på kommunens hemsida eller på datainspektionen.se

Historiken om Pride i Lidköping

Lidköpings kommun engagerade sig i Pride första gången 2017, då fanns kommunen med som utställare i Pridepark på Skövde Pride, ett initiativ av Barn och Elevhälsan i Lidköping. Det genomfördes även en rad olika aktiviteter i Lidköping under Skövdes Pridevecka och unga fick möjligheten att åka gratis till Skövde för att gå med i Lidköpings kommun i paraden.

Under år 2019 genomfördes Lidköpings första egna Pridevecka som avslutades med en historisk parad, arrangerad av ungdomsgruppen Lidköping Pride, som numera bildat förening. Prideveckan bjöd på en rad olika aktiviteter vars syfte var att bidrar till ett öppnare, friare och inkluderande Lidköping för alla medborgare oavsett sexuell läggning, kön eller könsidentitet. Flaggorna vajade, föreläsningar hölls, plakat tillverkades och en parad vandrade genom staden. Prideveckan blev en lyckad temavecka tack vare att kommun, näringsliv och civilsamhället tillsammans skapade innehållet och på så sätt fick veckan bredd, djup och spets.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan