Lidköpings kommun tar nästa steg i butiksinsamlingen av farligt avfall.

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 3 juli, 2020

I och med ett nytt samarbete mellan Lidköpings kommun och KICKS i Särnmarkshuset kommer du nu kunna lämna ditt gamla smink eller tomma behållare för smink direkt i butiken. Initiativet syftar till att försöka samla in aerosolflaskor, nagellack, parfym, remover mm. Alltså sådant som annars riskerar att hamna i papperskorgen.

Vi är mycket glada över att man nu alltså kan lämna in sitt kosmetiska avfall här hos oss, oavsett inköpsställe eller fabrikat, säger Emelie Jormeus, butikschef på KICKS i Lidköping.

Farligt avfall är inte bara farligt för hälsa och miljö utan är också svårt att hantera. På Kartåsens Återvinningscentral går det naturligtvis att lämna alltifrån färg och lösningsmedel till lysrör och tv-apparater. På senare tid har man också börjat att samla in farligt avfall i eller i anslutning till butiker, för att öka servicegraden och för att få folk att slänga rätt saker på rätt plats.

Jag ser det som en servicefråga. Det känns jättebra att vi kan hjälpa butiker och invånare att göra rätt på det här sättet och tar gärna emot fler förfrågningar och förslag om samarbeten med andra butiker, förklarar Magnus Friman, chef på Kartåsens Återvinningscentral.

Sedan tidigare har man bland annat kunnat lämna småelektronik, glödlampor och batterier i ”Samlaren” som står uppställda i anslutning till olika matvarubutiker runt om i kommunen. Apoteken är ett annat exempel på butiksinsamling, vart man kan lämna in gammal medicin.

Läs mer om FARLIGT AVFALL på kommunens hemsida.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan