Lidköpings kommun nominerad till Årets kökshjälte

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 4 september, 2020

Lidköpings kommun nominerad till Årets kökshjälte i Västra Götalands offentliga kök

Lidköpings kommun är en av fem finalister som gått vidare i tävlingen Årets kökshjälte i Västra Götalands offentliga kök. Övriga kommuner som gått vidare är Bengtsfors, Mellerud, Skövde och Tanum.

De nominerade från Lidköpings kommun är Nathalie Torstensson områdeschef Service Måltid & Lokalvård, Frida Nilsson politiker och Lennart Jonsson f d Upphandlingschef.

Tävlingen arrangeras av Länsstyrelsen tillsammans med Västra Götalandsregionen för att lyfta personer som gjort en stor insats för den lokala och svenska maten i offentliga kök.

Med priset vill vi uppmärksamma allt bra arbete som görs och som på sikt leder till att det tillagas mer mat med svenska och lokala livsmedel i skolor, på sjukhus och inom äldreomsorg. Varje dag görs det ett fantastiskt arbete ute i våra offentliga kök i länet. Jag är glad att få uppmärksamma dessa eldsjälar som kämpar med begränsad budget men med höga krav och ambitioner, säger Pernilla Fischerström på Länsstyrelsen. Personerna som har nominerats är allt ifrån kockar, upphandlare, måltidsutvecklare och politiker.

Vinnarna kommer presenteras av landshövding Anders Danielsson 20 oktober i samband med en lunch på residenset.

Sedan 2014 driver Länsstyrelsen tillsammans med Västra Götalandsregionen ett projekt som stöttar både livsmedelsproducenter och kommuner. Målet är att det ska bli mer lokalproducerad mat i samtliga 49 kommuners offentliga kök i Västra Götalands län

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan