Digitalisering inom hemvården

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 24 september, 2020

Social Välfärd tar nästa steg i digitaliseringen inom hemvården. Mobiltelefonen har blivit och kommer att bli ett än viktigare redskap i verksamheten framöver.

Under 2020 har hemvården påbörjat resan mot ett mobilt arbetssätt. I början av året startade man upp social dokumentation i mobilen. I oktober kommer man även att börja hantera signeringslistor digitalt i mobiltelefonen. Ett pilotprojekt har också startat med att digitalisera dagsplaneringen. Idag görs planeringen manuellt och finns på arbetsplatsen men framåt kommer personalen att se sin planering för dagen i mobiltelefonen. Dessutom påbörjas införandet av digitala nycklar, eller så kallad ”Nyckelfri hemvård”. Första hemvårdsområdet startar redan nu i veckan och sedan sker ett succesivt införande.

– Vi kommer öka tillgängligheten av information, minska manuell hantering av exempelvis papper och nycklar samtidigt som vi ökar säkerheten kring vår information, våra brukare och vår personal, säger Peter Ahlqvist, IT- och teknikutvecklare på Social Välfärd.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan