Infracontrol uppmärksammar Lidköpings arbete med Felanmälan och driftinformation

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 5 oktober, 2020

Under den gångna helgen har det stått att läsa om Lidköpings kommuns arbete med felanmälan. Artikeln publicerad av företaget Infracontrol i deras nyhetsbrev och kanaler på sociala media.

Det hela började med en fråga från Johan Höglund som är företagets grundare och VD, till kommunens projektledare och systemförvaltare Fredrik Hellström. Infracontrol har uppmärksammat kommunens arbetssätt och genom det kunnat utveckla systemet. I flera fall har detta lett till nya lösningar för offentlig verksamhet, både i Sverige och utomlands.

-Infracontrol tycker att vårt sätt att utnyttja systemets flexibilitet till att fungera i befintliga arbetssätt är helt unikt. Detta hoppas man ska inspirera andra kommuner i Sverige, säger Fredrik Hellström. På bilden flankeras Fredrik av Ahmed Shwan (t.v.), verksamhetsutvecklare på Samhällsbyggnad och processledare i arbetet med felanmälan och driftinformation.

I artikeln lyfts även tankar kring implementering, förankring och delaktighet. Inget är från början skrivet i sten, utan de som ska utveckla arbetssättet får vara med och säga sitt hela vägen. Artikeln avslutas med att påtala vikten av gränsöverskridande samarbete och en gedigen laginsats.

Sören Lilja (Lidköping Elnät) och Erik Gustavsson (Park/Gata) har genom Infracontrol hittat nya sätt att samarbeta som gett tydlig effekt i arbetet med kommunens gatubelysning. I korgen förbättrar Niklas Nord på statistiken gällande fungerande lyktstolpar.

Klicka här för att läsa hela artikeln

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan