Nationella anhörigdagen

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 6 oktober, 2020

Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Då är det din dag idag! För många är det naturligt att hjälpa en familjemedlem eller närstående som av någon anledning inte klarar av vardagen på egen hand. Men, man kan också känna oro eller förtvivlan, brottas med dåligt samvete och tycka att man aldrig räcker till.

Anhörigas livssituation uppmärksammas årligen under Nationella Anhörigdagen den 6 oktober. Dagen instiftades på initiativ av Anhörigas Riksförbund 2005.

Enligt Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) finns ungefär 1,3 miljoner människor i Sverige som står för någon form av vård, hjälp eller stöd till en närstående person. Det är nästan var femte vuxen person. Därför är det viktigt att uppmärksamma anhörigas behov av stöd och avlastning.

Nationella anhörigdagen har tidigare år uppmärksammats lite extra på kommunens mötesplatser genom exempelvis föreläsningar och fika. Men, i år ges det inte möjlighet till det på grund av covid-19.

Men det finns digitala föreläsningar att ta del av genom Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka), där hittar du filmklipp, föreläsningar, tips och råd.

Vill du veta mer om kommunens anhörigstöd och vad du kan få hjälp med, det kan handla om insatser som exempelvis taktil massage eller stödsamtal, vänd dig till vår anhörigsamordnare Kathe Åhs på telefon 0510-77 17 30.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan