Askeslätt etapp 2B Östra är officiellt startad

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 15 oktober, 2020

Bostadsområdet Askeslätt, 4 km nordväst om stadskärnan, fortsätter att växa. På etapp 2B Östra är arbetet med vatten- och avloppsledningar i full gång sedan en dryg vecka tillbaka.

Bildtext: Innan arbetet med schaktning och grävning kunde påbörjas var Torbjörn Öberg, mätningsingenjör på Samhällsbyggnad, på plats för att märka ut platser och nivåer för arbetet. Här ses han gå igenom planen med Daniel Gustavsson från Eggvena schakt.

På platsen planeras för radhus och flerbostadshus med omkring 90 bostäder. Byggandet, som sker i omgångar, kommer att starta våren 2021 med första inflytt något år senare.

– Det finns ett stort intresse från fastighetsbolag som vill utveckla bostads- och hyresrätter i området, så det är kul att vi äntligen är igång med infrastrukturen som ligger till grund för det fortsatta arbetet, säger Ronnie Hollsten, projektledare.

Hela processen från detaljplan till färdiga bostäder innebär ett tätt samarbete mellan Lidköpings kommun och de upphandlade företagen som utför jobben på plats. Som Eggvena schakt i det här fallet.

Samverkan, dialog och information är viktigt i alla leden. Är du intresserad av att följa arbetet på till exempel Askeslätt så kan du göra det via vårt nya Instagramkonto Lidköping växer. Kanalen har premiär inom kort.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan