Vi söker nya volontärer!

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 20 oktober, 2020

Har du tid över och känner att du vill göra något meningsfullt för andra? I så fall kan uppdraget som volontär vara något för dig. Just nu söker vi särskilt efter dig som inte tillhör riskgrupperna.

– Inom före detta Vård & Omsorgs verksamheter har det funnits volontärverksamhet i flera år och vi har många härliga volontärer inskrivna hos oss. Nu under pandemin är dock volontärverksamheten där vilande på grund av restriktionerna för vården och äldreomsorgen. Vi kan heller inte placera ut volontärer som är i riskgruppen, berättar Louise Gustafsson, volontärsamordnare på Lidköpings kommun.

– Däremot så har Lidköpings kommun startat ett nytt spännande projekt där volontärverksamhet nu startas upp inom Kultur & Fritid och före detta Social & Arbetsmarknad och detta gör att vi behöver få in fler volontärer. Här kommer det framöver att möjliggöras spännande, givande och roliga tillfällen att volontärarbeta inom dessa områden. Projektet är fortfarande i sin linda och mer information kommer att komma längre fram. Men redan nu har det börjat komma in uppdrag inom de verksamheterna. Men det saknas volontärer som inte befinner sig i riskgruppen. Så skulle du tycka att det vore roligt att arbeta som volontär är du varmt välkommen att kontakta mig, meddelar Louise.

Att vara volontär innebär att ge av sin tid till andra men kan samtidigt ge mycket tillbaka i form av social gemenskap och meningsfullhet.

– Uppdragen ger förhoppningsvis både dig och mottagaren en meningsfullhet i vardagen och en känsla av att få vara sedd. Det kan exempelvis handla om att hjälpa till vid ett event eller ställa upp som promenad- eller läsvän. Att ge en stund av sin egen tid för att hjälpa andra är en enkel men värdefull insats. För yngre volontärer ger volontärarbetet även en bra tyngd till sitt CV som visar på engagemang och arbetsglädje, ger en glimt av vad det kommande arbetslivet har att erbjuda och skapar bra kontakter och nätverk, avslutar Louise.

Vill du veta mer om kommunens volontärverksamhet är du välkommen att höra av dig till volontärsamordnare Louise Gustafsson som nås på mail louise.gustafsson@lidkoping.se eller telefon 0510-77 11 14.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan