Lidköpings kommun – Årets kökshjälte i Västra Götalands offentliga kök

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 23 oktober, 2020

Lidköpings kommun vann Årets kökshjälte i Västra Götalands offentliga kök.

Lidköping Årets kökshjälte 2020

Under en lunch hos Länsstyrelsen i Göteborg i veckan presenterades vinnarna av landshövding Anders Danielsson. De nominerade från Lidköpings kommun var Nathalie Torstensson områdeschef Service Måltid & Lokalvård, Frida Nilsson, Kommunstyrelsens förste vice ordförande och Lennart Jonsson f d Upphandlingschef.

– Vinsten är ett resultat av många års samarbete mellan Måltidsenheten och Upphandlingsenheten som visar att man genom samarbete över förvaltningsgränserna kan komma långt. Man får heller inte glömma dialogen vi haft med LRF och producenter som skapat förståelse för hur kommunen arbetar berättar Lennart Jonsson.

– Det är en styrka när vi arbetar tillsammans mot samma mål inom olika områden. Detta visar på att genom en bra dialog och samsyn når man resultat. Nathalie och Lennart har gjort ett otroligt arbete fortsätter Frida Nilsson.

Motivering

Nathalie Torstensson, Lennart Jonson och Frida Nilsson arbetar kontinuerligt med att få fler lokala råvaror i de offentliga måltiderna. Genom att samarbeta och våga testa nya metoder hittar de nya vägar för att uppnå mer lokal mat på de offentliga tallrikarna.

– Detta är ett kvitto på hur en långsiktig strategi kan ge resultat, där vi månar om det lokala näringslivet som kan bidra med lokala råvaror för våra gäster. Förändringar sker inte över en natt och framförallt är det viktigt att hitta arbetssätt som kan leva vidare avslutar Nathalie Torstensson som tidigare i höstas också vann kategorin bästa måltidschef i Sverige i White Guide Junior och Senior.

Fakta om Årets kökshjälte

Med priset Årets kökshjälte vill Länsstyrelsen och Västra Götalandsregionen uppmärksamma allt bra arbete som görs. På sikt leder det till att det lagas mer mat med svenska och lokala livsmedel i skolor, på sjukhus och inom äldreomsorg.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan