Möjlighet till aktiv fritid för unga trots pandemin

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 24 november, 2020

Ungas fritid spelar en viktig roll för den personliga och sociala utvecklingen. Ung i Lidköping, som riktar sig till ungdomar mellan 12-25 år, arbetar för att Lidköpings ungdomar ska kunna undersöka, uttrycka och utveckla sina intressen och förmågor.

Digitala mötesplatser

När ungdomarnas fysiska mötesplatserna inte kan vara öppna måste aktiviteterna anpassas och ställas om. På Ung i Lidköping ligger stort fokus på att hitta rätt digitala forum och rätt typ av aktiviteter.

Istället för att ungdomarna besöker de fysiska mötesplatserna som Kafé Iris och Sockerbrukets ungdomsverksamhet skapas digitala mötesplatser där vi fritidsledare når ut till ungdomar via livestream eller på forum som Google Meet och Discord säger Adam Fällström och Hassan Karim, fritidsledare på Ung i Lidköping.

Instagram för kommunikation

Majoriteten av kommunikationen som Ung i Lidköping förmedlar sker genom Instagram. Där kan det dyka upp olika digitala utmaningar som frågesport eller fototävlingar. Det är också livesändningar eller utdelningar av aktivitetspåsar såsom ett remake-kit för att pimpa sina kläder eller någon annan typ av pysselpåse.

Ungdomspeng som är det lokala arrangemangsstödet för unga går fortfarande att söka men för att få en ansökan beviljad krävs en pandemianpassad aktivitet.

Vad tycker du som ung är en bra aktivitet och hur skulle du vilja förverkliga dina intressen i pandemitider? Hör av dig till oss på @ungilidkoping avslutar Adam och Hassan.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan