Lidköping fyller 575 år nästa år

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 9 december, 2020

Den 17 juni 1446 fick Lidköping sina stadsprivilegier. Tänk så mycket som hänt med staden under dessa år, det är klart att det måste firas.

Just nu pågår arbetet med hur det hela ska formas och det kommer att ske i bred samverkan med medborgare, föreningar, företagare och andra aktörer. Med anledning av rådande pandemi kommer samtliga aktiviteter att planeras och genomföras i enlighet med Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.

– Ett firande skapar delaktighet och stolthet lokalt. Med anledning av rådande läge så kommer firandet starta med att vi visuellt skapar jubileumsstämning, både i tryck och digitalt. Under året hoppas vi att alla tillsammans kan skapa nya idéer för att uppmärksamma jubileet, säger Andrea Johansson, marknadsförare på Kultur och fritid.

Det är enheten Kultur och fritid som tillsammans med destinationsbolaget Destination Läckö-Kinnekulle AB som ansvarar för uppdraget. Mer information kommer att spridas i kommunens kanaler allteftersom arbetet fortskrider.

Kommunstyrelsen har beslutat att avsätta 575 000 kronor för att fira jubileet. Festligheterna ska levandegöra kommunens aktuella vision om en välkomnande och hållbar kommun.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan