Vaccinationen av covid-19 på Lidköpings äldreboenden har genomförts som planerat

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 14 januari, 2021

I måndags inleddes vaccinationen mot covid-19 på Lidköpings äldreboenden. Vaccinet anlände till kommunen vid lunchtid och bara någon timme senare var vaccinationsteamet igång och gav det första vaccinet. Bäcklidens äldreboende i Vinninga var först ut och därefter har vaccinationer getts på samtliga av kommunens äldreboenden.

Totalt har det under veckan getts 300 doser. Så nu är samtliga av de boende som tackat ja till att få vaccinet, samt varit friska och haft möjlighet att genomföra vaccineringen, klara med första dosen. Andra dosen kommer att ges om cirka fyra veckor.

Hittills har allt flutit på väldigt bra. Vaccinationsteamet har gjort ett fantastiskt arbete tillsammans med personalen på enheterna. Att vi beslutade att ha en arbetsledare för gruppen som har skött logistik och planering samt haft dialog med patientansvariga sjuksköterskor har varit ett vinnande koncept, berättar enhetschef Anna Vestberg.

Nästa steg är nu att påbörja vaccinationen av personer med hemsjukvård och de som de bor ihop med. Därefter följer vaccination av personer inom LSS och psykiatri som har kommunal hälso- och sjukvård och sedan är det dags att börja om med dos två för samtliga grupper.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan