Frukostföreläsningar – våren 2019

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Våren 2019 ger vi, i samarbete med Destinationsbolaget Läckö – Kinnekulle, tre frukostföreläsningar.

Frukostföreläsning_v19

Hållbar utveckling –  vad är det?, Fredrik Sunnemark

Datum: Fredagen den 22 mars
Klockan: 8.00-9.30
Var: Fullmäktigesalen, Lidbeckska huset, Gamla stadens torg 2 i Lidköping.

Frukost serveras från 7.30

Hållbar utveckling är ett centralt begrepp i dagens samhälle och samhällsdebatt – man möter det i stort sett överallt och i alla möjliga sammanhang.
Men vad betyder Hållbar utveckling egentligen?
Föreläsningen presenterar och diskuterar olika vetenskapliga definitioner av begreppet och olika modeller för hur ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet förstås som sammankopplade.

Om Fredrik Sunnemark

Campus Västra Skaraborg Fredrik SunnemarkFredrik är bland annat författare som skrivit flera böcker i kategorierna politik och debatt samt samhälle. Han jobbar idag som universitetslektor på Högskolan Väst.

Anmälan Hållbar utveckling - vad är det?

 

 

 

Digitalisera landsbygden, Jerry Engström

Datum: Tisdagen den 2 april
Klockan: 8.00-9.30
Var: Fullmäktigesalen, Lidbeckska huset, Gamla stadens torg 2 i Lidköping.

Frukost serveras från kl 7.30

Landsbygden är fantastisk – men den digitala närvaron måste förbättras om vi ska öka attraktionen och få fler innevånare, besökare och företagssatsningar. Under denna föreläsning går vi igenom hur man går tillväga för att ökar sin synbarhet, bygger förtroende och konverterar detta till besök eller inflyttning.

Föreläsningen fokuserar på hemsidans betydelse, sökordsmarknadsföring, facebook, youtube och instagram samt ytterligare verktyg som avsevärt kommer förbättra er digitala närvaro. Vi lär oss även betydelsen och skillnaden på digitalt innehåll, sammanhang och distribution.

Om Jerry Engström

jerry engstromJerry Engström är marknadschefen, turismentreprenören och inspiratören med erfarenhet och dokumenterad framgång inom multinationella, mellanstora och små företag. På meritlistan hittar vi bland utmärkelser som Sveriges Bästa Marknadschef, nomineringar till Stora Turismpriset och Årets Platsmarknadsförare samt priser som Årets Landsbyggare och Årets Nyföretagare

Anmälan Digitalisera landsbygden

* Fältet krävs

 

 

Hållbart ledar- och självledarskap, Karin Cerenius

Datum: Tisdagen den 7 maj
Klockan: 8.00-9.30
Var: Fullmäktigesalen, Lidbeckska huset, Gamla stadens torg 2 i Lidköping.

Frukost serveras från kl 7.30

Filosofi för ledare – för dig som leder i arbetet och för dig som tar ansvar för att leda ditt eget liv.
En föreläsning som kombinerar existentiella teman med funderingar kring ledarskap och medarbetarskap. Du får på ett lättillgängligt sätt  grundläggande kunskap om klassiska existensfilosofiska tankar. Du får höra om de gamla filosofiska idéerna stämmer överens med den senaste neurofysiologiska forskningen och moderna ledarskapsteorier. Under föreläsningen kan du få insikter om hur filosofin kan hjälpa oss till ett mer långsiktigt hållbart liv och arbetsliv. Inom existentiell filosofi finns alla typer av tros- och politiska inriktningar representerade och den grundläggande frågan handlar om vad det innebär att vara människa.

Om Karin Cerenius

Karin CereniusKarin Cerenius har arbetat som chef inom privat och offentlig sektor under många år. Hon har högskoleutbildningar inom etik och ledarskap, arbetspsykologi och litteraturvetenskap. Dessutom har hon ledarskapsutbildningar inom många av de ledarskapsteorier som varit aktuella under de senaste 30 åren. På senare tid har Karin börjat intressera sig för existentiell coaching, en samtalsmetodik som har sitt ursprung i den grundläggande existentiella tron att det bara är du som kan veta vad ett gott liv innebär för dig. Karin driver Vägleda, ett företag där hon föreläser om filosofi och ledarskap och bedriver samtalsstöd för chefer och medarbetare. I grunden är Karin legitimerad veterinär och är i sin egenskap av avdelningschef vid Livsmedelsverket ansvarig för den statliga livsmedelskontrollen i Västra Götaland. Du kan läsa mer om Vägleda och om Karin på Vägleda.se.

Anmälan Hållbart ledar- och självledarskap

* Fältet krävs

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen