Datorer och utskrifter

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Datorer och utskrifter

Användarkonto – AD-konto

Ett användarkonto, ett så kallat AD-konto, krävs för att du ska få tillgång till våra datorer och WiFi på Campus Västra Skaraborg. Ett användarkonto krävs också för att logga in på Canvas. Du som inte har fått något mail, med instruktioner om hur du får tillgång till ditt personliga AD-konto, vänder dig till receptionen eller administrationen för högre studier. Detta beroende på vad du studerar.

När du har undertecknat ett användarkontrakt får du tillgång till användarkontot.

Användarkontrakt

Återställning lösenord

Genom att klicka på länken nedan kan du, med hjälp av ditt bank-id, själv byta eller återställa ditt lösenord som du har till ditt datorkonto (Canvas/Wifi/elevdator). Vill du hellre använda din mobil eller surfplatta, så finns det en app som heter Specops Password Reset att hämta i Appstore eller Google Play. Installera appen, starta den och följ instruktionerna.

Skapa eller återställ lösenord

Utskifter och kopior

I receptionen betalar du för att lägga till utskrifter/kopior på ditt AD-konto. Observera att vi endast hanterar kortbetalning.

För att göra utskrifter från egen laptop skickar du filen till campusprint@lidkoping.se. Första gången får du ett mail där du registrerar din e-postadress. Du loggar sedan in med din sexsiffriga kod på skrivaren för att skriva ut.

Trådlöst nätverk

Du kan koppla upp din mobil, surfplatta eller laptop till vårt trådlösa nätverk. Kontrollera att WI-FI är påslaget på din enhet. Anslut till nätverket Campus Open. Använd inloggningen till ditt AD-konto, se ovan.

Office 365

När du är registrerad som studerande på Campus Västra Skaraborg har du möjligheten att gratis ladda ner Office 365. När du klickat på länken loggar du in med samma uppgifter som till AD-kontot (se under användarkonto), men med följande tillägg efter användarnamnet: (användarnamn AD-konto)@skola.lidkoping.se.
Länk nedladdning Office 365