Här söker du kurser och utbildningar på grund- och gymnasienivå

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Vi erbjuder vuxenutbildning från grundskolenivå till högskolenivå för bosatta i Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping och Vara kommun.

Söka gymnasie

För dig som vill studera i Essunga gäller kontinuerlig antagning vilket innebär att ansökan är öppen året om. Definitiv start- och slutdatum sätts efter studieplanering med undervisande lärare. Antagning inleds från och med att ansökan är registrerad.

Om du redan har ett användarkonto

Har du sökt kurser på grundskolenivå eller gymnasienivå på Campus Västra Skaraborg  tidigare och redan har ett användarkonto.
Har du glömt ditt lösenord?

Alla som läser inom kommunal vuxenutbildning ska ha en individuell studieplan. Kontakta våra studie- och yrkesvägledare så att du får hjälp att utforma studieplanen för dina studier. Detta är särskilt viktigt ifall du studerar med målet att få gymnasieexamen eller slutbetyg.

Om du ansöker för första gången

Se gärna filmen om hur du gör din ansökan eller läs instruktionerna.

Söker du kurser på grundskolenivå eller gymnasienivå på Campus Västra Skaraborg för första gången skapar du ett användarkonto med ditt personnummer och ett eget valt lösenord.
Ansök om användarkonto

Har du skyddad identitet?

Har du skyddad identitet och vill ansöka, maila till Campus antagning så hjälper vi dig med din ansökan.

Har du rätt till studiesstartsstöd?

Stödet är till för dig som har en kort tidigare utbildning, till exempel saknar grundskole- eller gymnasieutbildning och behöver utbilda dig på grundskole- eller gymnasienivå för att kunna få ett arbete. Läs mer om villkoren som du behöver uppfylla för att ha rätt till studiestartsstöd.

Ansökningsperioder

15 oktober 2018 – 13 januari 2019, kursstart 21 januari
14 januari 2019 – 22 februari 2019, kursstart 18 mars
25 februari 2019 – 3 maj 2019, kursstart 27 maj
6 maj 2019 – 14 juni 2019, kursstart 19 augusti (öppet för sen ansökan 9 augusti – 14 augusti)
15 augusti 2019 – 4 oktober 2019, kursstart 28 oktober

Behandling av personuppgifter

Antagningsregler

Vem kan söka?

Du som är bosatt i Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping eller Vara kommun följer instruktionerna nedan för att ansöka till kurser på grundskolenivå och kurser på gymnasienivå.
Du som är bosatt i någon annan kommun måste vända dig till din hemkommun först.

Om du är folkbokförd i en annan kommun än Grästorp, Götene, Lidköping eller Vara måste du först ta kontakt med en studievägledare i din hemkommun. Skälet är att studieplatsen bekostas av den kommun där du är folkbokförd. Det är viktigt att du tar kontakt med vuxenutbildningen i din kommun för att få veta om det är möjligt att studera hos oss.

För att din ansökan ska behandlas måste du bifoga eller lämna in en kopia på tidigare betyg från grundskola, gymnasieskola eller högre utbildningar. Tidigare inskickade dokument finns sparade på Campus Västra Skaraborg. När din ansökan är komplett och ansökningstiden har gått ut behandlas din ansökan och du får ett antagningsbesked.

Viktigt att din ansökan är komplett

För att din ansökan ska bli behandlad måste du ha lämnat en komplett ansökan.
Observera att alla dokument ska skickas in i elektronisk form, det vill säga att de ska skannas in. Behöver du hjälp med det, kontakta Campus Västra Skaraborg.
För grundskolekurser innebär en komplett ansökan att du skickar in betyg från tidigare högsta utbildning.
Senast sista ansökningsdagen behöver du komplettera din ansökan.

Dina personuppgifter kommer att användas enligt Personuppgiftslagen, PUL.

Jag försäkrar att de uppgifter jag lämnat är korrekta

Urvalsregler

När ansökningstiden har gått ut kommer samtliga kompletta ansökningar att behandlas. Den som är ansvarig för antagningen kontrollerar att du är behörig. Om det är fler sökanden än antal platser görs också ett urval,

Grund- och gymnasiekurser

Den som har lägst utbildningsnivå går först i kön till grundskole- och gymnasiekurser.

Yrkesvux

För Yrkesvux gäller att den som står längst från arbetsmarknaden har företräde.

Vem kan söka?

Du som är bosatt i någon annan kommun måste vända dig till din hemkommun först.

Viktigt att din ansökan är komplett

För att din ansökan ska bli behandlad måste du ha lämnat en komplett ansökan.
Senast sista ansökningsdagen behöver du komplettera din ansökan.

Dina personuppgifter kommer att användas enligt Personuppgiftslagen, PUL.

Jag försäkrar att de uppgifter jag lämnat är korrekta