Studiestartsstöd – kanske din chans att börja studera?

Studiestartsstöd – kanske din chans att börja studera?

Studiestartstöd_Campus Lidköping

Vad är studiestartsstöd?

Med studiestartsstödet kan du som är arbetslös komma igång med dina studier och på så sätt närma dig ett jobb.

Vem kan få och hur söker jag studiestartsstöd?

Stödet är till för dig som har en kort tidigare utbildning, till exempel saknar grundskole- eller gymnasieutbildning och behöver utbilda dig på grundskole- eller gymnasienivå för att kunna få ett arbete.
Här är några av villkoren som du behöver uppfylla för att ha rätt till studiestartsstöd:

• Du är 25–56 år
  • Du är arbetslös och har varit anmäld som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen i minst sex månader.
  • Du har en kort tidigare utbildning och har stort behov av en utbildning på grundskole- eller gymnasienivå för att kunna få ett arbete.
  • Du har inte haft studiemedel under de senaste tre åren.
  • Du måste studera på minst 50 procent av heltid i minst tre veckor.
  • Du kan inte få studiestartsstöd under samma tid som du får till exempel aktivitetsstöd eller sjukersättning. Men det finns vissa ersättningar som du kan ha samtidigt som studiestartsstöd.

Läs mer om studiestartsstöd på CSNs hemsida

Kontakt

Kontakta Fedja Filipovic fedja.filipovic@lidkoping.se för ytterligare information.

Kontakta mig om studiestartsstöd

* Fältet krävs