Restaurang och storhushåll

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Utbildningen pågår hösten 2017 – våren 2018. Nästa planerade programstart är hösten 2018, se kommande program. Besked om start kommer i april 2018.

Restaurang och storhushåll Campus Lidköping

Den studerande läser kurser på gymnasienivå som matlagningskunskap, livsmedels- och näringskunskap, service och bemötande, hygien och dietkoster. I kurserna ingår både teoretiska och praktiska moment. Den studerande får också kunskaper om alla näringsämnen, proteiner, kolhydrater, fett, vitaminer, mineralämnen med mera. I kursen matlagning specialkoster, får den studerande lära sig om diabeteskost, kost vid glutenintolerans, kost vid förändrad konsistens mm.

I utbildningen ingår bland annat ta emot beställningar,  planera matsedlar och göra inköp, tillaga mat, göra sallad och baka bröd där chansen ges att utveckla kreativitet och problemlösningsförmåga i samarbete med andra. På onsdagar och torsdagar är restaurangen öppen och kunder/gäster får komma och köpa mat för avhämtning.

Praktik

APL – arbetsplatsförlagt lärande (praktik) ingår  under  7 veckor; 3 veckor på hösten och 4 veckor på våren. Kontakta Käth Lundgren, telefon 0510- 77 09 51 om du önskar ta emot en studerande i din verksamhet.

Kontakta mig om Restaurang och storhushåll

* Fältet krävs

Behörighet

Du ska ha slutfört SFI kurs D med godkänt betyg.

Utbildningsinnehåll

Utbildningen omfattar  40 veckor och totalt 800 poäng. De startar i augusti och slutar i juni. Kurserna, som är nationella och tagna från Restaurang och livsmedelsprogrammet på gymnasiet.

– Branschkunskap inom restaurang och livsmedel 100 p
– Hygienkunskap,  100 p
– Livsmedels-och näringskunskap,  100 p
– Matlagning 1, 100 poäng
– Matlagning 2, 200 p
– Matlagning specialkoster,  100 p
– Service och bemötande,  100 p
All kurser betygssätts från betyg E till betyg A.

APL – arbetsplatsförlagt lärande (praktik) ingår  under  7 veckor; 3 veckor på hösten och 4 veckor på våren. Du får då själv söka praktikplats, vid behov kan vi hjälpa till.

Ansökan

För att ansöka, gå till Jag ska söka utbildningar och välj fliken Restaurang och storhushåll.

Vad kan jag arbeta med?

Utbildningen förbereder för arbete inom olika storhushåll och restauranger och ger dig möjlighet att arbeta allt från ekonomibiträde till kock/kokerska.

Du ska ha slutfört SFI kurs D med godkänt betyg.