Restaurang och storhushåll hösten 2018

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Gillar du att laga mat? Då är restaurang och storhushåll kanske något för dig.

Restaurang och storhushåll_Campus Lidköping

Här läser du kurser på gymnasienivå som matlagningskunskap, livsmedels- och näringskunskap, service och bemötande, hygien och dietkoster. I kurserna ingår både teoretiska och praktiska moment. I näringsläran läser vi om alla näringsämnen, proteiner, kolhydrater, fett, vitaminer, mineralämnen med mera. I kursen matlagning specialkoster får du till exempel lära dig om diabeteskost och kost vid glutenintolerans.

Du får bland annat ta emot beställningar,  planera matsedlar och göra inköp, tillaga mat, göra sallad och baka bröd. Du får chansen att utveckla din kreativitet och problemlösningsförmåga i samarbete med andra. På onsdagar och torsdagar är restaurangen öppen och kunder/gäster får komma och köpa mat för avhämtning.

Utbildningens upplägg

Utbildningen omfattar 1000 gymnasiepoäng vilket motsvarar 42 veckors heltidsstudier.

Kontakta mig om Restaurang och storhushåll

* Fältet krävs

Utbildningsinnehåll

Utbildningen omfattar 42 veckor, totalt 1000 gymnasiepoäng och den pågår mellan augusti och juni. Kurserna är nationella och ingår i Restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet.

  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel 100 p
  • Hygienkunskap, 100 p
  • Livsmedels-och näringskunskap, 100 p
  • Matlagning 1, 100 poäng
  • Matlagning 2, 200 p
  • Matlagning 3, 200 p
  • Matlagning specialkoster, 100 p
  • Service och bemötande, 100 p

Alla kurser betygssätts från betyg E till betyg A.

Behörighet

Utbildningen är på gymnasial nivå så rekommenderade förkunskaper är att man har kunskaper (godkänt betyg) motsvarande svenska/svenska som andraspråk på grundskolenivå.

Vad kan jag arbeta med?

Utbildningen förbereder för arbete inom olika storhushåll och restauranger och ger dig möjlighet att arbeta med allt från ekonomibiträde till kock/kokerska.

Vem kan ansöka?

Du som är bosatt i Grästorp, Götene. Lidköping eller Vara kommun följer instruktionerna på www.campus.lidkoping.se för att söka till Restaurang och storhushåll.
Du som är bosatt i en annan kommun måste vända dig till din hemkommun först.

Praktik

Praktik, så kallad arbetsplatsförlagt lärande (APL)  ingår under 8 veckor; 4 veckor på hösten och 4 veckor på våren. Du får då själv söka praktikplats, vid behov kan vi hjälpa till.

Utbildningen omfattar 42 veckor, totalt 1000 gymnasiepoäng och den pågår mellan augusti och juni. Kurserna är nationella och ingår i Restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet.

  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel 100 p
  • Hygienkunskap, 100 p
  • Livsmedels-och näringskunskap, 100 p
  • Matlagning 1, 100 poäng
  • Matlagning 2, 200 p
  • Matlagning 3, 200 p
  • Matlagning specialkoster, 100 p
  • Service och bemötande, 100 p

Alla kurser betygssätts från betyg E till betyg A.