Det är tufft ibland, men samtidigt så kul!

Alexandra Käller och Johanna Hultman Campus Lidköping

Googlade vilken ort som verkade finast att bo på

-Jag sökte lite olika utbildningar men fastnade för Butikschefsprogrammet, säger Alexandra.  Jag tittade på listan över vilka orter programmet fanns på, googlade dem och tyckte att Lidköping verkade finast. Mamma hjälpte mig med lägenhet och mitt flyttlass kunde gå från Hudiksvall till Lidköping.

Alexandra vill gärna starta ett eget företag, kanske inom inredning och design, ett område hon är intresserad av.  Det skulle kunna vara en fysisk butik eller en webbutik.

Tufft ibland men samtidigt kul

-Det är tufft med studierna ibland, men samtidigt är det så kul! Man måste bara se till att hänga med i allt som händer på schemat, säger Alexandra som har planer på att studera i två år. Efter en paus kanske det kan bli aktuellt att studera även det tredje året.

Föräldrarna tipsade om att studera i Lidköping

Johanna är 21 år och kommer från Åseda i Småland. Hennes föräldrar har tidigare bott i Götene och när Johanna började fundera på att studera tyckte de att hon skulle välja Lidköping. Det ordnade sig med boende eftersom bekanta i Lidköping kunde tipsa om en lägenhet som var till salu.

Skulle vilja driva matbutik

-Jag skulle vilja driva en matbutik, säger Johanna. Mina föräldrar har gjort det på flera orter i Sverige och jag har i stort sett vuxit upp i den miljön. Jag vet vad det innebär, både vad det är för fördelar och för nackdelar att driva en butik.
Johanna vill studera för att vidareutveckla sig. Hon har mycket praktiskt med sig, men ville få en teoretisk grund för framtiden.
-Programmet har ett bra upplägg. Det är krävande, man måste ha mycket självdisciplin. Det är viktigt att hela tiden hålla sig uppdaterad med alla föreläsningar och uppgifter, betonar Johanna

Både Johanna och Alexandra tycker att man lär känna varandra bra i klassen genom grupparbeten, där man växlar grupper inför olika uppgifter. Det enda de båda saknar är studentlivet, men de har planer på att göra något åt det!

Alexandra Käller och Johanna Hultman, Butikschefsprogrammet

Läs om Butikschefsprogrammet