Jag är sugen på att öppna eget

Madeleine Johansson, 21 år, Butikschefsprogrammet.

madeleine johansson Butikschefsprogrammet Campus Lidköping

Jag har börjat mitt andra år på Butikschefsprogrammet. Det funkar jättebra, man får mycket hjälp. Att börja plugga här blev ganska stort för mig. Jag fick ett helt nytt liv, nya städer, nya människor. Jag bor i Skövde, så jag åker buss hit varje dag. Både jag och min pojkvän är från Borås och flyttade hit för att plugga.

Jag jobbade ett år först för att bestämma mig vad jag ville göra. När jag gick på gymnasiet visste jag att jag ville åka ner till ett naturreservat i Afrika och jobba med elefanter. Nu är det mera en dröm jag hoppas kunna uppfylla, men nu strävar jag efter att plugga klart. Jag gillar djur och natur, det är en del av mitt liv. Men jag får nog hålla det som en hobby.

Jag läser mycket ekonomi så jag har planer på att öppna eget. Det är mer lockande för mig. Jag kommer nog öppna något med inriktning på kläder, inredning eller djur. Jag vill sikta högre, inte bara bli butiksbiträde.

Det som är lite synd att det inte ingår någon praktik i utbildningen. Det är svårt att få extrajobb. Men man får kämpa.

Madeleine fick efter utbildningen jobb som butikschef på en Guldfyndsbutik i Borås.

Madeleine Johansson, Skövde

Läs om Butikschefsprogrammet