Jon från Butikschefsprogrammet deltog i Svensk Handels Karriärforum och Retail Awards den 11-13 maj i Stockholm.

På Svensk handels stämma den 12 maj 2014 arrangerades för första gången Karriärforum. Det är tänkt som en mötesplats för att studenter, handelsprofiler och företag ska träffas under trevliga och lärande former och för att knyta värdefulla kontakter.

Jon Johansson Campus Lidköping

30 studenter från hela Sverige inbjöds att delta, bland annat från Handelshögskolan i Stockholm och Göteborg. Fyra  studenter valdes från Högskolan i Skövdes butikschefsprogram; en från Campus Lidköping, en från Värnamo och två från Campus Varberg.

Jon Johansson, som blev klar med sina studier i slutet av maj var den utvalde från Campus Lidköping. Studenterna fick åka upp kvällen före evenemanget och bo på hotell i Stockholm. Arrangemanget ägde rum på Berns salonger. Dagen inleddes med en VD-frukost där företag som exempelvis Indiska, Ur & Penn, Axfood och H&M var representerade. Under frukosten fördes samtal och studenterna fick karriärtips och gavs möjlighet att ställa frågor.

Under dagen deltog studenterna i workshops där man i grupper arbetade med bland annat utvecklings- och hållbarhetsfrågor. Representanter för grupperna redovisade resultatet av arbetet.

Studenterna fick även möjlighet att delta och ställa frågor till Justitieminister Beatrice Ask som var på plats för diskutera hur handeln ska skyddas mot hot och brott.

Under dagen höll finansminister Anders Borg ett föredrag om hur viktig en fungerande handel är för den svenska ekonomin. Även här fick studenterna möjlighet att ställa frågor, en möjlighet som många utnyttjade.

Dagen avslutades med Svensk Handels gala Retail Awards där årets stjärnor inom handeln hyllades. Jula AB belönades exempelvis för årets logistikinnovation. Prisutdelning och trerättersmiddag varvades med underhållning som avslutning på en givande resa för studenterna.

I mars 2015 berättar Jon:

”När jag efter avslutade studier kom tillbaka till min gamla arbetsplats Kvänum Kök AB så var min ambition att pröva på något nytt. Men jag hade knappt hunnit börja förrän jag fick en förfrågan om jag var intresserad av en tjänst som produktionsledare. Jag svarade jag var intresserad och påbörjade då en rekryteringsprocess som sköttes av rekryteringsbolaget Codeq. Rekryteringen innefattade personlighets och intelligenstester. Efter diverse utvärderingar började jag på jobbet och har nu arbetat i 6 månader. Mitt arbete innebär att jag har personalansvar för 52 medarbetare varav 5 av dem är teamchefer. Jag har även fullt arbetsmiljöansvar samt budgetansvar för mitt produktionsområde som innefattar Ytbehandling/montering/skåpsline/utlastning.  Utan min chef/ledarskapsutbildning som jag fick på högskolan i Skövde och butikschefsprogrammet hade jag inte varit aktuell för den här tjänsten.”

Läs om Butikschefsprogrammet