Jag älskar ledarskap. Just läsa, hjälpa och organisera

Jag älskar ledarskap. Just läsa, hjälpa och organisera

Hanna Ahlstrand från Lidköping var tidigt säker på att hon ville arbeta med handel. Efter att ha läst en butikschefsutbildning och arbetat ett tag ville hon vidareutbilda sig inom handel och valde då att läsa yrkeshögskoleutbildningen till kvalificerad företagssäljare.

Hanna Ahlstrand_Campus Lidköping

Hanna jobbar på Frank & George, där hon är både säljare och inköpare. Redan under sin utbildning till kvalificerad företagssäljare arbetade hon där och det föll sig då naturligt att även göra sina LIA-perioder i butiken. Hanna framhåller fördelen med att läsa en yrkeshögskoleutbildning. ”Speciellt som jag har kunnat kombinera har det varit fantastiskt bra.” Men hon betonar nyttan med praktikperioderna även för den som inte har jobb innan. ”Det är ju en fördel med att man har praktik, att man faktiskt får komma ut och visa upp sig och får jobba.” säger hon.

Hon kan se flera vinster med en yrkeshögskoleutbildning, speciellt när man ska arbeta med människor. En av de viktigaste sakerna Hanna tycker att hon har fått med sig från utbildningen har med det personliga mötet att göra. De fick bland annat göra personlighetstester under utbildningen, något hon menar bidrog till att hon växte som människa. Att förstå sig på sig själv och andra är grundläggande i den bransch hon befinner sig i. En annan viktig del i utbildningen var tron till de egna idéerna och redskap för att kunna fortskrida med dem.

Förutom arbetet på Frank & George är Hanna även projektledare i Lidköpings handelsråd och anordnar bland annat event. ”Jag älskar ledarskap. Just läsa, hjälpa och organisera.” säger hon.

Hanna avslutar med att rekommendera andra att inte tveka att ta steget och gå en yrkeshögskoleutbildning. ”Det spelar ingen roll om du vet exakt vad du ska göra eller inte, för du får väldigt mycket svar genom en sån här utbildning, och du lär känna dig själv väldigt väl.” säger Hanna.