En perfekt jobbmatchning!

Lisette Englund Företagssäljare Campus Lidköping

En perfekt jobbmatchning! Lisette Englund, 21 år, har en passion för IT och juridik. Lisette och företaget House of Ports, där hon nu fått jobb verkar vara en perfekt matchning! Hur gick detta till?

Fastande för ämnena i företagssäljarutbildningen

-Efter gymnasiet jobbade jag i några år och ville sedan börja studera, säger Lisette. Jag hittade utbildningen till företagssäljare på nätet och tyckte den verkade bra eftersom det var på en liten ort och under en kort period. Det jag fastnade för var att den omfattade både försäljning, marknadsföring och ekonomi, områden som jag kunde tänka mig att jobba inom.

Flyttade från Gävle till Lidköping

Lisette satsade ordentligt. Hon flyttade från Gävle och hamnade på landet i en lägenhet i Vinninga. Det var en stor omställning och hon kände det som om hon fick offra ganska mycket, eftersom det blev långt bort från familj och kompisar. Huvudsysslan blev plötsligt att studera. Hon fick träffa lärare med branscherfarenhet och säljyrket blev avdramatiserat.

Förstår mer av säljaren roll

-Jag fick en mer nyanserad bild av vad en säljare gör, förklarar Lisette. Att säljarens nya roll handlar om rådgivning och konsultation. Det kändes bra för mig. Vi fick lära oss om olika personligheter och affärstänk som jag har nytta av nu i jobbet. Man gör så mycket mer som säljare än vad kunden uppfattar med till exempel förberedelser och efterarbete. Jag känner att jag ofta kan dra paralleller mellan jobbet och utbildningen. Svårt att beskriva specifika saker, det handlar nog mer om ett helhetstänk eller affärstänk.

Blev rekryterad från utbildningen

Per som är ansvarig på House of Ports i Lidköping såg i december i Nya Lidköpingstidningen att en grupp företagssäljare avslutat sina studier på Campus Lidköping och kontaktade den utbildningsansvariga. Gruppintervjuer gjordes med de studerande som var intresserade, tre personer blev kallade igen och fick framföra en presentation om ett specifikt ämne. Lisette fick jobbet. Hon går nu bredvid sin kollega Per och har provanställning till i juni. Hon ska lära sig den komplexa branschen inom immaterialrätt gällande varumärken och domännamn. House of Ports konsulterar inom hur man skyddar och förvaltar sina varumärken och företagsnamn på internet.

På grund av studier, jobb och kärleken är sannolikheten stor att Lisette kommer att stanna i Lidköping.

Lisette Englund, flyttat från Gävle till Lidköping
har studerat till företagssäljare