Petter kom till Lidköping för bandyns skull

Petter hamnade i Lidköping på grund av bandyn för 4,5 år sedan. Han flyttade hit från Falun och har spelat för Villa sedan dess.

Petter_Campus Lidköping

Sista året på gymnasiet gick han på De la Gardie-gymnasiet i Lidköping. Han kände att det var bra att ha något att göra vid sidan om bandyn och det var ett bra sätt att träffa kompisar. Det första året delade han lägenhet med en kille men fick sedan tag på en egen.

Han jobbade som projektledare/coach för arbetslösa med inriktning friskvård på Sisu. Syftet var att skapa aktivitet. Jag kände för ett par år sedan att jag behövde en grund att stå. Jag kan ju inte spela bandy hela livet, säger han.

Han är intresserad av försäkringsbranschen. Att säljutbildningen fanns i Lidköping avgjorde saken. Han sökte den och kom in. Min bror hade läst en yrkeshögskoleutbildning tidigare så jag kände till upplägget. Praktikperioderna var det som avgjorde att jag sökte. Jag är toppennöjd med nästan allt! Alla föreläsare kommer från näringslivet, det är suveränt!

De mesta har varit bra. Vi har haft föreläsningar 3 dagar i veckan. Första året jobbade jag 50% på Sisu samtidigt som jag studerade, det funkade ok, men nu ägnar jag mig bara åt studierna. Det har gått att kombinera med bandyn hittills. Det är lite tufft ibland med långa resor, men det är också skönt att slippa plugget när jag är borta. Matchperioden är från september till mars. Som längst åker vi till Kalix. Det är två matcher i veckan. Han har ett år kvar på kontraktet (3 år från början)

Jag skulle vilja vara kvar i Lidköping. En period i Ryssland skulle vara kul någon gång framöver, det är egentligen bara där som man kan tjäna lite pengar på bandyn.

Första praktikperioden var jag i fyra veckor på Cupola i Lidköping och arbetade med ett eget projekt. Jag skulle sälja in hjärtstartare till försäkringsbolag i Västsverige. Hade mycket telefonkontakt och gjorde utskick. Det var roligt att få jobba så självständigt och fritt.

-På Länsförsäkringar var sedan i sju veckor. Där fick jag sitta med mycket för att lära. Det jag helst skulle helst vilja jobba med framöver är B2B försäljning. Jag har bekanta som jobbar inom försäkringsbranschen och det verkar intressant.

-Så länge jag spelar bandy är det svårt att resa mycket i jobbet. Då är det bättre att vara innesäljare och sedan gå vidare till B2B. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra under min tredje praktikperiod. Kanske till Länsförsäkringar igen eller till en ny bransch.

De bästa kurserna i utbildningen har varit affärsjuridik, riktigt bra! Det är bra kunskaper att ha med sig. Även säljarens ekonomi och projektledning har varit mycket bra.

Jag har inte så mycket fritid men jag är då tillsammans med min flickvän och så spelar jag golf på Läckö golfklubb när det är golfsäsong!

Så här gick det sen

Petter gör sin tredjepraktikperiod på Cupola i Lidköping där han har agerat som säljare åt dotterbolaget Safer Brand och Larmservice. Nu har han blivit erbjuden jobb som innesäljare på Cupola och kommer att vara projektanställd fram till sista augusti med eventuell möjlighet till tillsvidareanställning.

Ingen planerad start av programmet 2016