Studierna blev en vändpunkt

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Richard Ottersten bor i Götene med sin familj; fru och tre barn och berättar att han kom till en vändpunkt i livet där han funderade på vad han ville göra. Hösten 2012 började han studera på yrkeshögskoleutbildningen till företagssäljare. Hans mål är att få arbete som säljare så snart som möjligt efter avslutad utbildning och kommer att börja söka jobb redan under hösten. Richard lyckades med att få en anställning innan avslutad utbildning!

Richard Ottersten företagssäljare

Intresserad av försäljning och service

-Jag hade tidigare varit inne på försäljning och service eftersom jag upplever att jag har lätt att få kontakt med människor och skapa förtroende, säger Richard. Jag fick mycket erfarenhet under mina sju år på Göteneplast som maskinoperatör och i flera andra funktioner i företaget.

Arbetet på Göteneplast, samt ett par år som snickare på Götenehus fabrik har gett Richard en god inblick i hur olika företag fungerar. På frågan varför det blev just yrkeshögskoleutbildningen till företagssäljare i Lidköping svarar Richard att han såg i tidningen och hörde på radio om att den skulle starta på Campus Lidköping.
-Just att den låg i Lidköping hade stor betydelse för att jag skulle börja, säger Richard. Jag hade inte möjlighet att flytta eftersom jag har familj och hus. Sen tyckte jag att utbildningen passade mig bra.

Kunskap i många olika ämnen

Utbildningen är nu inne på sin andra termin och Richard tycker att det har känts givande. Man har hittills bland annat läst personlig praktisk försäljning och kommunikation Han tycker att de får kunskap i många olika ämnen, en bred bas att stå på.
-Det är kul men svårt med kommunikation, ett otroligt viktigt ämne även inom försäljning.

Richard ska snart ut på praktik, så kallad Lärande i arbete (LIA) och har fått en plats på Tools i Lidköping, som tillverkar verktyg och tillhandahåller servicetjänster för industrin. Han kommer att få följa med utesäljare i deras arbete, kontakta befintliga kunder och söka nya kunder. Det ska bli spännande att få en inblick i hela organisationen, konstaterar han.
-Det är roligt att företagen kan se oss studerande som en resurs under LIA-tiden

Richard Ottersten, Götene studerar andra terminen till företagssäljare

Så här gick det sedan

Richard gjorde sin sista praktikperiod på Vantec system AB i Götene, ett företag som processanläggningar till livsmedelsindustrin, bryggerier och bagerier. En kund är till exempel Arla. Under praktiken fick Richard erbjudande om anställning som säljare, ett erbjudande han tackade ja till. Han främst att göra uppföljning av befintliga kunder och även arbeta med komponentförsäljning.

Richard lyckades nå sitt mål och fick till och med jobb innan avlutad utbildning!

Ingen planerad start av programmet 2016

 

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan