Jag valde väl egentligen utbildning utefter hur jag vill leva mitt liv

Jag valde väl egentligen utbildning utefter hur jag vill leva mitt liv

Elin Granath från Götene är 24 år och arbetar som redovisningsekonom på Lidbil.

Elin Granath_Campus Lidköping

För Elin var det inte alls självklart att det var ekonomi hon skulle arbeta med. Efter gymnasiet jobbade hon några år och påbörjade sedan en högskoleutbildning inom ett annat område men hoppade av då det inte kändes rätt och framtidsutsikterna inom området var osäkra.

”Jag valde väl egentligen utbildning utefter hur jag vill leva mitt liv” säger Elin och menar att möjligheten att utbilda sig på hemmaplan, den relativt korta utbildningstiden och chanserna att få jobb efter utbildningen var avgörande när hon valde utbildningen till redovisningsekonom.

Idag är hon glad att det blev just ekonomi, och hon känner att hon har hamnat rätt. Elin tror att fler börjar få upp ögonen för fördelarna med en yrkeshögskoleutbildning. Den teoretiska kunskapen varvas med praktik under LIA-perioderna och den praktiska kunskapen man samlar på sig gav ett stort försprång, menar hon. Själv var det just på sin sista LIA-plats hon fick arbete, redan innan avslutad utbildning. 80% av Elins kurskamrater hade någon form av jobb inom området vid examen.

”Det är ju därför man läser, det är ju för att få ett jobb. Man kan ju inte sitta i skolbänken hela livet”, skrattar Elin.

Läs mer om Redovisningsekonom