Möjligheten finns i Lidköping

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Bild på Katarina Rundberg

Katarina läser andra terminen på yrkeshögskoleutbildningen till redovisningsekonom på Campus Lidköping. Hon är tjänstledig från arbetet som marknadsassistent på Destination Läckö-Kinnekulle AB där hon arbetat med turism i drygt 20 år.

Redovisning är ett favoritämne

På frågan varför Katarina ville läsa till Redovisningsekonom svarar hon att redovisning var favoritämnet på gymnasiet, där hon gick ekonomisk linje. – Jag hade planer på att studera ekonomi efter gymnasiet men läste turism ett år och fick jobb direkt, säger Katarina. Tack vare att utbildningen nu finns i Lidköping fungerar det med familjen. Jag kan till och med cykla till Campus Lidköping.

Vi har föreläsningar tre dagar i veckan där lärarna  kommer till oss. Det är positivt med föreläsare från branschen. Utbildningen är bred och jag gillar att man läser en delkurs åt gången och att man fokuserar på ett ämne i taget samt att vi har 20 veckors praktik på företag, berättar Katarina.

Nytta av studierna på praktiken

Hon har nu avslutat sin första praktikperiod på redovisningsbyrån PwC i Lidköping, där hon blev väl mottagen och fick intressanta uppgifter. – Jag fick verkligen nytta av det jag studerat under hösten. Då vi har varvat teori och praktiska övningar i utbildningen gick det snabbt att sätta sig in i arbetet. Att det är mycket praktik gör att vi som går utbildningen har möjlighet att praktisera på flera arbetsplatser, poängterar Katarina.

Hon upplever att ambitionsnivån i klassen är hög, alla är motiverade att studera och vi har roligt tillsammans. – Den här utbildningen är en chans för mig att utvecklas som person och jag mycket nöjd med att den möjligheten finns i Lidköping!

Katarina Rundberg, Lidköping studerar till redovisningsekonom

Efter studierna

Katarina avslutade sina studier våren 2014 och fick därefter arbete på Sparbanken Skaraborg i Götene.

Läs om Redovisningsekonom

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan