Thomas fick jobb innan avslutad utbildning

Thomas läste till Energitekniker,  Högskolan Dalarna på Campus Lidköping 2010-2012. Han fick jobb innan utbildningens slut.

Thomas Skagenborg_Campus Lidköping

Hans intresse för energiteknik har funnits länge.  Efter 10 års anställning på SAAB blev han varslad. Varslet blev starten till något nytt.

-Mitt intresse för miljö- och energiteknik och hållbar utveckling har funnits i många år och därför kändes det naturligt att söka till Energitekniker. Dessutom fanns utbildningen på hemmaplan. Jag hade hus, så att flytta för att studera var inget alternativ.

Hela upplägget på distans fungerade bra tycker Thomas.

-Vi var en grupp på fem personer som träffades varje dag för att studera tillsammans. Bara två gånger per termin åkte vi till Borlänge.

Sedan 2012 arbetar Thomas på Mariestads kommun som energirådgivare, ett yrke han trivs mycket bra med.  Tjänsten som energirådgivare omfattar även grannkommunerna Gullspång och Töreboda.

Läs om energiteknikerprogrammet