Elin tog chansen att studera turism

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Elin tog chansen att studera turism

För två år sedan var Elin utan jobb. Hon hade hört att en kompis sökt till Hållbar Kulturturism på Campus Lidköping och tyckte att det lät intressant.

elin_kulturturism_Campus Lidköping

Hon sökte med kort varsel och blev antagen! Hon hade egentligen inga större förväntningar eftersom allt skedde så snabbt, men det var nog chansen till att studera ett par månade utomlands som lockade.

Elin har gjort två praktikperioder under de här två åren. Den första var på Sea lodge Smögen, där hon fick arbeta både med hotelldelen och eventdelen. Hon trivs med att arbeta på hotell och hade inte svårt att tacka ja när de hörde av sig i år och undrade om hon ville komma tillbaka på sin andra praktikperiod. Halva perioden i somras blev då i Smögen och den andra halva på Stadshotellet i Lidköping. På Stadshotellet blev hon otroligt väl mottagen.

-De ville verkligen lära mig hur jobbet fungerade, säger Elin. Och jag lärde mig mycket! Det sista fick jag vara ansvarig för konferenserna, när en kollega var på semester.

Elin fick i uppdrag att se hur man kunde vidareutveckla relationerna med gästerna, för att till exempel kunna skicka riktade utskick till dem.

-Det är receptionistjobb som lockar mest just nu, säger Elin. Jag kanske åker till en vinterdestination för att pröva på det eller så kanske jag söker mig till Göteborg, avslutar Elin.

Elin Bäckström, Stora Levene
Avslutade två års studier på Hållbar kulturturism och marknadsföring i augusti 2015.

Ingen planerad start av turismutbildningar hösten 2016

 

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen