Får du chansen, ta den!

Jenny-Ann Fredriksson läser utbildningen Affärsutvecklare Turism på Campus Lidköping. En av sakerna som lockade henne med utbildningen var just de långa praktikperioderna och nätverksmöjligheterna de innebär.

Jenny Fredriksson_Campus Lidköping

Något som lockade ytterligare med praktikperioderna var möjligheten att göra LIA utomlands. En möjlighet som blev verklighet genom Erasmus plus-projektet. Jenny-Ann gör nu sin första LIA-period på Underwaterworld på Malta, ett upplevelseföretag som anordnar bland annat vandring, dykning och klättring.

Jenny-Ann gav sig iväg på sitt äventyr med en öppen inställning. Förväntningarna var att få erfarenhet av andra kulturer, öka på kunskaperna i engelska och få insyn i landets, företagets och hennes chefs syn på marknadsföring och service. Hon uppskattar möjligheterna att utbyta erfarenheter inom branschen och påpekar också att LIA utomlands är en helhetsupplevelse som ger ännu mer. ”Det bästa med att göra LIA utomlands är att du är helt själv. Du lär dig vara självständig, du lär dig föra dig på ett annat språk och i en annan kultur.” berättar Jenny-Ann. ”Chansen att se ett annat land under en längre tid och få en vardag är en riktigt rolig upplevelse.” fortsätter hon

Att göra sin LIA på Underwaterworld är roligt och varierat och ingen dag är den andra lik berättar Jenny-Ann, som hjälper till med alla möjliga uppgifter på företaget. Det kan vara allt från att göra flygblad eller på andra sätt marknadsföra aktiviteter till att hjälpa till under en dykkurs, vandring, stand up paddling, klättring eller abseiling.

Jenny-Ann tror att det är en fördel att vara självständig och driven om man vill göra LIA utomlands. Att vara social och kunna ta för sig är också bra, då risken annars är att det blir ensamt när man kommer till ett nytt land och en ny situation. Men hon tvekar inte att rekommendera andra att göra LIA utomlands. ”Får du chansen? TA DEN!” säger Jenny-Ann, som tycker att man växer som person och lär sig mycket av ett sådant äventyr. Hon tror att man har allt att vinna på att göra sin LIA utomlands. ”Ingen minns en fegis!” tillägger hon.

Läs mer om Affärsutvecklare turism