Lysande framtidsutsikter

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

En kärlek till resande samt att delar av utbildningen är förlagd till Sydostasien – det är två anledningar till att såväl Elin Granath som Frida Helgesson valde att studera Hållbar kulturturism och marknadsföring på Campus Lidköping. Det är en yrkeshögskoleutbildning som inriktar sig lika mycket mot kulturturism och marknadsföring som mot faktiskt entreprenörskap.

Frida och Elin Kulturturismutbildning Campus Lidköping

Vi får göra saker på riktigt

-Det är inte bara att sitta och läsa utan vi får göra saker på riktigt. Hela utbildningen och alla kurser vi haft riktar sig mot att vi ska kunna klara oss själva, säger Frida.
Tidigare läste hon journalistik i Sundsvall. Utbildningen i Lidköping hittade hon på nätet, och eftersom hennes dröm är att bli researrangör var det givet att söka sig dit.
-Jag har alltid älskar att resa och har bland annat backpackat i Sydostasien. Så varför inte kombinera nytta med nöje genom att göra det man älskar mest och tjäna pengar samtidigt, säger hon.

Frida gör praktik i Thailand och USA

Kombinera nytta med nöje kommer hon att få göra redan under praktiken på Siam Safari nu i sommar. Frida ska åka till Thailand i tre månader och jobba som guide samt med marknadsföring.
-I framtiden vill jag ha en egen resebyrå och arbeta mot Sydostasien. Är jag i Thailand kan jag knyta kontakter och lära mig mer om landet, för att sedan ta mina kunder dit, förklarar Frida.
Dessutom ska hon resa till Rockford i närheten av Chicago, en vänskapsort till Lidköping som Frida blev utvald att åka till. Tanken är att marknadsföra Lidköping i Rockford och ta tillbaka en del av Rockford hem.

Elin åker till Zambia på sin praktik

Elin Granath kommer själv från Lidköping och studerade tidigare till florist samt jobbade utomlands som au pair. Hon åker till Zambia i början av april som en del av sin praktik.
-Det är jag och en kompis från samma utbildning som åker, tillsammans med ett gäng från De la Gardie-gymnasiet här i Lidköping. Vi kommer mest vara med SOS barnbyar och hjälpa dem med allt som behövs, men även åka runt och se olika turistmål som Victoriafallen och specifika hotell, berättar Elin.

Både Frida och Elin går första året av två. Där Frida verkar ha en klar dröm om en resebyrå är Elin mer öppen om framtiden.

-Efter utbildningen så kan du starta eget, jobba med evenemangs- eller konferensansvar, bli projektledare, guide eller reseproducent. Jag vet att jag är inne på rätt område, men det här med kulturturism är väldigt brett så jag vet inte exakt vad jag vill göra än. Det vet jag nog bättre efter praktiken, förklarar hon.

av Carl M Sundevall
artikel publicerad i A Perfect guide, GP 31 mars 2013

Ingen planerad start av turismutbildningar hösten 2016

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen