Sofia fick upp ögonen för turismens många områden

Sofia fick upp ögonen för turismens många områden

Sofia hade tankar på turism redan för flera år sedan. Ett intresse för att arbeta med människor har hon alltid haft.

Sofia_kulturturism

Efter tio år inom äldreomsorgen var det turismen som lockade. Hon sökte till Hållbar kulturturism, men kom inte in. Sofia fick barn och var mammaledig och ville gärna söka till utbildningen igen. Det gjorde hon och kom in!

-Jag hade tidigare jobbat med både Nossans ljusfestival och Grästorpsfestivalen, så det där med event var verkligen min grej, säger Sofia.

Den första praktikperioden var Sofia på Grästorps kommun och fick planera evenemang och arbeta med företagskontakter tillsammans med näringslivkoordinatorn. Den andra praktikperioden var jag på hotelet Lumber & Karle i Kvänum.

-Jag fick ett väldigt fint mottagande där, säger Sofia. Jag arbetade i receptionen men fick också insyn i konferensverksamheten. Efter praktiken har jag fått hoppa in och jobba extra både som receptionist och frukostvärdinna.

Under utbildningen tycker hon att hon har fått upp ögonen för andra delar inom turismen.

-Nu skulle jag kunna tänka mig att arbeta särskilt med konferenser och utveckla koncept kring det!

Sofia Johansson, Grästorp
Examen på Hållbar kulturturism i augusti 2015