Jag har alltid varit intresserad av mat

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Violeta Spasic har just avslutat sina studier på Restaurang och storhushållsutbildningen på Campus Lidköping som är förlagd till Vara. Utbildningen är ettårig och Violeta studerade SFI samtidigt under den första terminen eftersom hon kom till Sverige från Kragujevac i Serbien för 1,5 år sedan.

Violeta Spasic_Campus Lidköping

Det var under SFI-studierna som Violeta och Käth Lundgren, ansvarig för utbildningen, träffades. Käth anordnade en matkulturdag där de studerande på Restaurang och storhushåll lagade mat ifrån flera olika kulturer vilket gjorde Violeta nyfiken på utbildningen.

-Jag har alltid lagat mycket mat hemma och varit intresserad av mat, säger Violeta. Så när Käth undrade om jag skulle söka så var svaret givet.

Tack vare praktikperioderna har Violeta fått prova på flera olika arbetsplatser och hon har fått jobba extra inom kommunen. I sommar har hon fått sommarjobb på Solgården, ett äldreboende i Vara.

Violeta vill framföra ett stort tack till Therese Mouchard på SFI och till Käth för all hjälp. -Tack vare dem har jag klarat att skriva prov utan svensklexikon, säger hon. Jag är säker på att jag vill hålla på med mat i framtiden betonar Viloleta!

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan