Jag har alltid varit intresserad av mat

Violeta Spasic har just avslutat sina studier på Restaurang och storhushållsutbildningen på Campus Lidköping som är förlagd till Vara. Utbildningen är ettårig och Violeta studerade SFI samtidigt under den första terminen eftersom hon kom till Sverige från Kragujevac i Serbien för 1,5 år sedan.

Violeta Spasic_Campus Lidköping

Det var under SFI-studierna som Violeta och Käth Lundgren, ansvarig för utbildningen, träffades. Käth anordnade en matkulturdag där de studerande på Restaurang och storhushåll lagade mat ifrån flera olika kulturer vilket gjorde Violeta nyfiken på utbildningen.

-Jag har alltid lagat mycket mat hemma och varit intresserad av mat, säger Violeta. Så när Käth undrade om jag skulle söka så var svaret givet.

Tack vare praktikperioderna har Violeta fått prova på flera olika arbetsplatser och hon har fått jobba extra inom kommunen. I sommar har hon fått sommarjobb på Solgården, ett äldreboende i Vara.

Violeta vill framföra ett stort tack till Therese Mouchard på SFI och till Käth för all hjälp. -Tack vare dem har jag klarat att skriva prov utan svensklexikon, säger hon. Jag är säker på att jag vill hålla på med mat i framtiden betonar Viloleta!