Jag är nyfiken och inte rädd för att lära mig nya saker

Jag är nyfiken och inte rädd för att lära mig nya saker

Julia började studera på Särskild utbildning för vuxna i augusti i år. Det är en yrkesutbildning som innehåller mycket praktik och hon trivs bra.

Julia_Campus Lidköping

Hon praktiserar på Guldvingens vårdcentral, i caféet vid äldreboendet och jobbar måndag – onsdag kl 7.30-14. Hon dukar och plockar fram mat vid frukost och vid lunch.
– Jag får också vara med och ordna aktiviteter för de boende; bingo, gympa, tipspromenad, klädförsäljning eller fria aktiviteter, berättar Julia

Julia har tidigare läst en inriktning som heter Hälsa och träning på SUH i Bollnäs. Hon bodde nära skolan tillsammans med två andra elever. De hade boendestöd och fick hjälp med vissa sysslor i hushållet, mest med maten. Annars städade de och lagade mat själva.

På fritiden rider Julia gärna på Lidköpings ridklubb. Hon har ridit sedan hon var 9 år, började med ponny men rider nu en stor häst.  Hon är nyfiken på mycket och är inte rädd för att lära sig nya saker.
-Förutom att rida tycker jag att det är skönt att bara vara hemma i Mellby och se på en film ibland, säger Julia.

Julia Boström 22 år