Jag är nyfiken och inte rädd för att lära mig nya saker

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Julia började studera på Särskild utbildning för vuxna i augusti i år. Det är en yrkesutbildning som innehåller mycket praktik och hon trivs bra.

Julia_Campus Lidköping

Hon praktiserar på Guldvingens vårdcentral, i caféet vid äldreboendet och jobbar måndag – onsdag kl 7.30-14. Hon dukar och plockar fram mat vid frukost och vid lunch.
– Jag får också vara med och ordna aktiviteter för de boende; bingo, gympa, tipspromenad, klädförsäljning eller fria aktiviteter, berättar Julia

Julia har tidigare läst en inriktning som heter Hälsa och träning på SUH i Bollnäs. Hon bodde nära skolan tillsammans med två andra elever. De hade boendestöd och fick hjälp med vissa sysslor i hushållet, mest med maten. Annars städade de och lagade mat själva.

På fritiden rider Julia gärna på Lidköpings ridklubb. Hon har ridit sedan hon var 9 år, började med ponny men rider nu en stor häst.  Hon är nyfiken på mycket och är inte rädd för att lära sig nya saker.
-Förutom att rida tycker jag att det är skönt att bara vara hemma i Mellby och se på en film ibland, säger Julia.

Julia Boström 22 år