Trodde aldrig att jag skulle kunna lära mig svenska!

Trodde aldrig att jag skulle kunna lära mig svenska!

Zhaleh är 42 år och kommer från Iran. Hon har bott i Sverige i 2 år och 4 månader, är gift och har två barn; en dotter och en son. Hon bor i Lidköping och studerar svenska för invandrare(SFI) på Campus Lidköping.

Zhaleh_Campus Lidköping

De första månaderna var tunga

-Jag vill berätta om en vändpunkt i mitt liv. Jag var väldigt ledsen under de första 2 månaderna av min vistelse här i Sverige.  Då kunde jag varken läsa, skriva eller prata svenska. Eftersom det finns så stora språkliga skillnader mellan svenska och mitt modersmål, så hade jag svårt att tro att jag skulle kunna lära mig svenska någon gång. Det kändes oerhört obehagligt och hopplöst. Jag kände att jag hade förlorat mycket självförtroende och trodde inte att jag hade kapaciteten att lära mig svenska.

Nu har jag en annan syn på livet!

Men tack vare Campus Lidköping och de kunniga lärarna som finns, så har jag kunnat kämpa och jobba mig upp till högre nivåer. Nu har jag en helt annan syn på livet! Jag ser detta som en stor gåva, av Campus Lidköping. Mitt mål är att arbeta som fritidspedagog så snart som möjligt efter avslutad utbildning och hoppas att kunna hjälpa det svenska samhället såsom det har hjälpt mig hittills. Utbildningen på Campus Lidköping håller mycket hög kvalitet, det tycker de klasskamrater som studerat även på andra ställen.

Det finns jobb för den som utbildar sig

På fritiden promenerar och cyklar Zhaleh gärna. Hon umgås med familjen, lyssnar på musik och ser på film.
Hon arbetade i 18 år som grundskolelärare i sitt hemland Iran. I Sverige vill hon arbeta som fritidspedagog.
-Mina betyg från tidigare studier är just nu ivägskickade för översättning så jag hoppas att jag inte behöver läsa om många ämnen.
Det finns jobb för den som utbildar sig, säger Zhaleh. Men det gäller att kämpa!

Läs om Svenska för invandrare