Lärarna såg till varje individs behov

Mette är 23 år och bor i Lidköping och arbetar inom hemvården. Hon skaffade sig sin utbildning på Vård- och omsorgsutbildningen på Campus Lidköping och var färdig våren 2013.

Mette_Campus Lidköping

Hon tyckte att det var en mycket rolig utbildning med duktiga lärare som hjälpte till och stöttade under hela studietiden. Hon träffade också många roliga studiekompisar, vissa har hon fortfarande kontakt med.

-Det bästa var att lärarna alltid såg till varje individs behov och utgick från dessa så man skulle lyckas så bra som möjligt med sina studier i en härlig miljö. Hade man svårt med att göra presentationer till exempel så kunde man få hjälp med att hitta den form man trivdes bäst med för att lyckas.

Samtidigt som hon pluggade jobbade hon inom hemvården, ett gruppboende, som ledsagare och kontaktperson. Det gav många kontakter när hon i somras, var färdig med sin utbildning och skulle söka jobb.

Nu vill hon jobba och skaffa sig erfarenheter från vården innan hon, kanske, vill vidareutbilda sig till socionom.

Mette Ericsson, studerade Vård- och omsorgsutbildningen fram till våren 2013

Läs om Vård- och omsorgsutbildningen