Distansundervisning på webb och Lärplattform

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Lärplattformen Its Learning är huvudkanalen för undervisning och kommunikation med lärare och annan personal.

Guide vid distansstudier skiss-2

Har du som elev problem med din dator?

Vid IT-relaterade problem för elever maila till dlgvktmit@lidkoping.se

Riktlinjer distansundervisning

Matte/Svenska/Engelska för alla på distans

Vi kommer att finnas på plats för att besvara frågor via mail måndagar kl 08:00-09:30 och onsdagar kl 13:00-16:30.  Vi kan även mötas i ett google-meet om du hellre vill förklara din fråga muntligt.

På andra tider besvarar vi frågor så snart vi kan.

Maila din fråga till:

matteforalla@utb.lidkoping.se

svenskaforalla@utb.lidkoping.se

engforalla@utb.lidkoping.se

• I ärenderaden skriver du vilken kurs det gäller.
  • I meddelandet beskriver du kort din fråga, alternativt om du vill mötas.
  • Glöm inte att lämna ditt mobilnummer om du vill bli uppringd.

Stöd från Elevhälsan

Elevhälsan finns tillgänglig även om skolan är stängd. De vet att det finns många frågor och funderingar just nu och vill du ha hjälp och stöd från oss så är det bara att höra av dig. Det går också bra att skicka meddelande på its learning.

Kontaktuppgifter till Elevhälsan.

Stöd från FL (Flexibelt lärande)

Vi samverkar med undervisande lärare i matematik, svenska och engelska.
Behöver du stöd i dina studier, kontakta någon av oss via meddelande på its learning.

Matematik:
Ann-Sofie Solman
Tina Åkegård
Karin Holmstedt

Svenska:
Linda Nieuwenhuizen
Anna-Karin Johansson
Bittan (Britt) Bertilsson

Engelska:
Anna-Karin Johansson
Bittan (Britt) Bertilsson

Stöd från biblioteket

På DLG bibliotekets sida på It´s learning finns mängder av resurser som kan användas hemifrån.

Länkarna till databaserna hittar du på bibliotekets sida på It´s learning i mappen Resurser för hemundervisning. I denna mapp finns även fria e-böcker och ljudböcker och utbildningsfilmer som man kan använda i sin undervisning.

Ni har nu tillgång till följande databaser hemifrån:

• Alex – Författarlexikon
  • Artikelsök – Artiklar från tidningar och tidskrifter
  • IPS – Nyhetsbyrå från hela världen
  • Landguiden – Fakta om länder och regioner
  • Nationalencyklopedin – Uppslagsverk och PLAY-program

Alla som har skapat en personlig inloggning på NE kommer åt databasen hemifrån.  Har du inte gjort detta kontaktar du oss på biblioteket så hjälper vi dig med att skapa ett konto.

Digitala tjänster – böcker

De la Gardiegymnasiet har tillgång till Inläsningstjänst och Digital pedagogik. Där kan man hitta ett begränsat urval av titlar på böcker. Kräver personlig inloggning.

På bibliotekets sida hittar du många fler resurser som också kan användas hemifrån. Exempelvis lagar förordningar och utredningar, akademiskt material – uppsatser och avhandlingar från högskolor och universitet och ämneslänkar.

Vi erbjuder även handledning i informationssökning till elever som behöver hjälp med sitt skolarbete.

Maila dlgbibliotek@lidkoping.se om ni har frågor och behöver hjälp så försöker vi hjälpa er så snabbt vi kan.

Studieverkstad med studiehandledning på arabiska och dari

Du som talar arabiska eller dari har fortfarande möjlighet att få stöd på modersmålet.

Behöver du hjälp, använd meddelandefunktionen på its learning och skriv din fråga till Jila eller Firdews beroende på vilket språk det gäller. Du kan också be om deras telefonnummer så du kan ringa dem under studiehandledningstiden.

Arabiska måndagar klockan 08:00-09:30, studiehandledare Firdews Habeeb
Dari onsdagar klockan 14:00–15:30, studiehandledare Jila Kazerani

Här hittar du kontaktuppgifter till skolledning, arbetslagsledare, studie- och yrkesvägledare och elevhälsan.

Matte/Svenska/Engelska för alla på distans

På andra tider besvarar vi frågor så snart vi kan.

Maila din fråga till:

matteforalla@utb.lidkoping.se

svenskaforalla@utb.lidkoping.se

engforalla@utb.lidkoping.se

• I ärenderaden skriver du vilken kurs det gäller.
  • I meddelandet beskriver du kort din fråga, alternativt om du vill mötas.
  • Glöm inte att lämna ditt mobilnummer om du vill bli uppringd.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan